0
0
Back to All Events

JEAN-MARC BUSTAMANTE "SINGLES"


  • Galleri Susanne Ottesen, København 49 Gothersgade København K, 1123 Denmark (map)
Jean-Marc Bustamante "Amazone T.C.B.1.02", 2002 (silkscreen print on plexiglass, 245 x 199 cm, ed. 6).

Jean-Marc Bustamante "Amazone T.C.B.1.02", 2002 (silkscreen print on plexiglass, 245 x 199 cm, ed. 6).

Pressemeddelelse, 6. oktober 2017:

Jean-Marc Bustamantes soloudstilling Singles kredser om hvordan værker påvirkes af tid. Malerier, skulpturer og fotos, lavet over en længere periode til en række forskellige steder, bliver præsenteret som singler, isoleret fra deres tidligere sammenhænge.

Udstillingen undersøger hvordan tiden både gør værker autonome, men også isolerer dem: ”As they grow older, artworks isolate, stand alone, they take a more and more singular position, on their own like in life,” siger Bustamante. Men i titlen Singles, ligger der også humoristiske undertoner i henvisningen til musiksinglen, det enlige pophit, der udgives løsrevet.

Titlen bliver på den måde en uhøjtidelig sidestilling af det autonome kunstværk og den massedistribuerede popsang. Udstillingens titel hentyder, som en underspillet kommentar, til kunstsamlerens måde at udvælge sine værker ved at plukke og sammensætte ud fra begejstringen for det enkelte værk. Og ikke mindst peger titlen og de mange værker - der er samlet i udstillingen, men samtidig er adskilt fra hinanden - på en af det vestlige, moderne samfunds væsentligste livsstile: singlen.

Etableringen af dialog mellem forskellige medier løber som en rød tråd gennem Jean-Marc Bustamantes œuvre. Mellem fotografiet og maleriet såvel som mellem billede og skulptur – en dialog, som bliver udfoldet i Singles, hvis værker kombinerer teknikker fra fotografiet med tegninger, der er digitalt opskaleret, såvel som skulpturelle elementer. I flere af hans værker anvender han serigrafiske teknikker, når han printer sine værker på transparent plexiglas, monteret et par centimeter fra væggen. Værket placerer sig på den måde et sted mellem todimensionalt billede og tredimensionelt objekt, hvor lyset der gennemtrænger motivet, tilføjer en flygtighed til værket.

En særlig tak til Kjetil Trædal Thorsen fra Snøhetta og Jill Silverman van Coenegrachts fra jsvcPROJECTS.

Fernisering: Fredag d. 13. oktober 2017, kl. 17-19 | Facebook event
Find mere info på www.susanneottesen.dk

Earlier Event: October 13
PISCINE "IMAGINEERING"
Later Event: October 13
FELIX SALUT "BE RIGHT BACK"