0
0
Back to All Events

JAVIER TAPIA "EQUALITY WALLPAPER"


  • Kunsthal ved siden af, Svendborg Frederiksø 18A, 1. sal 5700 Svendborg Denmark (map)
Javier Tapia.

Kunsthal ved siden af præsenterer udstillingen "Equality Wallpaper " ; en soloudstillingen af den dansk/chilenske kunstner Javier Tapia, med fernisering lørdag d. 18. februar, kl. 16.00.

Equality Wallpaper er et collageværk , der strækker sig fra gulv til loft over kunsthallens 20 m. lange bagvæg. Værket kan beskrives som en kæde af begivenheder i en kontinuerlig udvidelse. Aspekter af værket kommenterer på geopolitiske problematikker samt kunstens funktion i den lokale og globale kultur, med særligt henblik på kolonitiden, hvor forestillinger om identitet og baggrund spiller en central rolle.

Javier Tapia.

Mængden og netværket af information i Equality Wallpaper leder tankerne hen på massemedierne og det stigende antal af kommunikationsplatformes massive tilstedeværelse og påvirkning af os som individer, samfundet og den verden vi lever i. Vi stilles overfor spørgsmålet om, hvordan at vi som mennesker forholder os til og kobler disse, til tider voldsomme og følelsesmæssigt foruroligende, billede- og informationsstrømme til vores personlige og samfundsmæssige selvforståelse.

Værket udspringer af en visuel forskning i disse idéer, samt mediernes historiske og aktuelle billedrepræsentationer. Med collage og fotografi som afsæt, skabes en kompleks fortælling hvor tid, rum, politik og historie støder sammen. Hvor nye betydninger og forbindelser udfordrer vores forståelse, skaber kommentarer, foreslår nye måder at udveksle på og danner belæg for eventuelle nye tankemønstre.

Javier Tapia.

EYE CANDY
Under udstillingsperioden vises filmen “Travelling Dust”, af Javier Tapia og Camilo Ontiveros, i kunsthallens 24 timers videokunstudstillingsplatform EYE CANDY. I “Travelling Dust” portrætteres 3 lokationers forskelligheder og ligheder, Chile, Mexico og Los Angeles. Gennem værket belyses og genfortælles antagelser og fordomme om stedernes kulturelle udveksling, natur og mennesker.

OM JAVIER TAPIA
Født i Chile, bor og arbejder i København. Uddannet på Det Kongelige Kunstakademi (2004-10), nogle af hans relevante projekter i de seneste par år er: Double Headed South med Peter Bonde (2015-16), Travelling Dust (2014-15) i Los Angeles, USA, An Archeology of Motivations i Los Angeles (2012), Solid Liquids i Istanbul (2013), og Color Fields på Experimentarium Museum (2012), der blev tildelt Panik Prize of Art. Tapia har også været til stede i vigtige gruppeudstillinger såsom Berlin Biennale (2012), den 9. Istanbul Biennale (2005), Art Bruxelles (2009), ALT CPH (2010), Charlottenborg Kunsthal-Afgang (2010), og Nikolaj Kunsthal (2013).

Earlier Event: February 17
JULIE LÆNKHOLM "PARABOLAE FEMINAE"
Later Event: February 22
GL STRAND SALON: EXTRACT