0
0
Back to All Events

JASPER SEBASTIAN STÜRUP "NATTENS GLETCHER"


  • Charlotte Fogh Gallery, Aarhus Mejlgade 44a Aarhus, 8000 Denmark (map)
Jasper Sebastian Stürup, The beginning of a new adventure, 2017, 180x130 cm (Olie på satin og lærred).

Jasper Sebastian Stürup, The beginning of a new adventure, 2017, 180x130 cm (Olie på satin og lærred).

Pressemeddelelse, marts 2018

Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde præsentere Jasper Sebastian Stürups soloudstilling, ”Nattens Gletcher”. Stürup har tidligere fortrinsvist arbejdet med tegningen som kunstform, og dette er første udstilling, hvor Stürup for alvor lader sin karakteristiske og detaljerede streg møde maleriet. ”Nattens Gletcher” viser nye malerier i stor og mindre skala, der ud over at skalere op samtidig zoomer ind på detaljen.

Jasper Sebastian Stürups værker har forførelsen som omdrejningspunkt. Det umiddelbart sanselige aktiveres af det sensuelle materialevalg som lyserødt satin, der skinnende og blødt for øjet lokker os ind i hans tegnede og maleriske univers. Modsat de tidlige tegninger, hvor der er en kompleks figuration med et mylder af mennesker og objekter, er de nye malerier mere forenklede i motiverne. Værkernes motiver kan ses som emotionelle ophobninger af referencer til mennesker og den menneskelige skulptur gennem historien. Inspireret af kunstneriske forbilleder lige fra musikere og digtere, performancekunstnere og renæssanceskulpturer til afrikanske masker og totempæle, står Stürups værker som skulpturelle udsagn, der indkredser det poetiske i menneskets handlinger, kunstneriske udsagn og kommunikation.

Jasper Sebastian Stürup, The Etruscan Barmaid, 2017, 137x87 cm (Olie på satin og lærred).

Jasper Sebastian Stürup, The Etruscan Barmaid, 2017, 137x87 cm (Olie på satin og lærred).

Udstillingens titel, ”Nattens Gletcher”, er et lån fra City Slang, som er en af Jasper Sebastian Stürups ynglings plader: ”Thomsen står rank og syle klar, HUG danser tæt med Bowie - det bliver ikke meget bedre. Den har lagt sig under min hud og boet der, siden jeg først hørte den i 1987. En lyd af min by. Min gletcher er formenligt ikke Thomsens gletcher. Skindende lyserød ligger den et sted mellem skulpturen og kroppen, glider gennem natten. Men måske burde udstillingen havde været opkaldt efter maleriet, ”The Beginning of a new Adventure”, da det er præcist hvad der foregår lige nu”.

Jasper Sebastian Stürup (f. 1969) er uddannet fra både det Jyske Kunstakademi og Det Kgl. Danske Kunstakademi. Udover billedkunst har Stürup udgivet en lang række kunstnerbøger og publikationer med sine tegninger og er stifter af Fluens Forlag. Han har igennem flere år boet i New York og Berlin og har adskillelige udstillinger bag sig. Stürup er repræsenteret på bl.a. Arken, Horsens Kunstmuseum, MoMA, New York, Malmö Kunstmuseum, Stavanger Kunstmuseum, Sorø- og Trapholt Kunstmuseum.

Fernisering: Fredag d. 23. marts, kl. 17-19.
Udstillingsperiode: 23. marts - 21. april, 2018.
Åbningstider: Onsdag 12-19. Torsdag - fredag 12-17. Lørdag 12-16.