0
0
Back to All Events

JAMES STURKEY "WAGAMUMMY'S"


  • Sydhavn Station (Ankomsthallen), København Ernst Kapers Vej 1 København, 2450 Denmark (map)
James Sturkey.

James Sturkey.

Pressemeddelelse, juli 2018

Udstillingsstedet Sydhavn Station har inviteret billedkunstneren James Sturkey (UK) til at udstille i de 15 plakatrammer i stationens forhal henover sommeren.

James Sturkey viser en serie tegninger, med titlen Wagamummy's, der er scannet i høj opløsning, forstørret og reproduceret som plakater til Sydhavn Stations plakatfrise. Serien, som tager sin titel fra den britiske restaurantkæde Wagamama's, fungerer som et indeks af genkendelige former fra hverdagen, der refererer til moderne, rekreative steder fra den vestlige verden. Arkitektur, møbler og diverse genstande fra forlystelsesparker, offentlige toiletter og forstads-baghaver virker til at være ude af kontekst. Motiverne bliver rekvisit-agtige som små studier, der minder om tekniske arbejdstegninger. Forskellene på kommercielle og hjemlige rum sløres, idet de reduceres til linjer, mønstre og gentagelser.

James Sturkey (f. 1991, Crawley, UK) er udannet ved Goldsmiths BA Fine Art Program (2014, London) og nuværende studerende på Städelschule (Frankfurt) under Peter Fischli.

Udover sommerplakaterne vil der samme aften være åbning på billboard-værket PARABOLA af Julie Falk. Værket kan ses døgnet rundt til og med d. 8. august. De indendørs udstillingslokaler holder lukket indtil d. 10. august, hvor vi åbner igen med en ny udstilling.

Fernisering: Fredag d. 6. juli, kl. 17 – 21.00, hvor vi serverer gratis aperol spritzers og pølser til alle.
Åbningstider: Udstillingen kan ses døgnet rundt fra d. 6. juli - 8. august.
 
Udstillingen er støttet af Områdefornyelse Sydhavn og Statens Kunstfond. 

Earlier Event: July 6
SIDSEL MEINECHE HANSEN "END-USER"
Later Event: July 8
SCISSORS "LOOKING UP"