0
0
Back to All Events

IDA NISSEN "COMPILE YOUR INVENTORY"


  • Galleri Image, Aarhus Vestergade 29 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Værk fra udstillingen “Compile Your Inventory” af Ida Nissen.

Værk fra udstillingen “Compile Your Inventory” af Ida Nissen.

Pressemeddelelse, oktober 2019

The historical process to date has deposited in you an infinity of traces, without leaving an inventory.
— Antonio Gramsci, The Prison Notebooks

Compile Your Inventory er inspireret af forfatteren Gramscis idé om, hvordan historien aflejrer sig i os som en række uendelige spor. Imidlertid mangler disse spor et indeks til at give historien form og betydning. Indsamlingen til et sådant indeks kan hentes fra vores arv, fra individuelle og kollektive traditioner, relationer eller erfaringer.

Udstillingen viser en række nye værker, der med brug af farvefotogrammer og collage former et abstrakt narrativ og tager fat i temaer som tilhørsforhold, forskydning og forflytning. Gennem inspiration fra sin sydkoreanske arv og personlige erindring udarbejder Nissen et indeks, hvor former, tegn og symboler er relateret til den sydkoreanske traditionelle kultur. Værkerne kan ses som fragmenter af identitet, som ordnes og genfortolkes, og således kan forskyde grænsen for det, der allerede er velkendt, og det som forekommer fremmed. Nissens praksis er drevet af interessen for et mellemværende mellem det autentiske og det konstruerede, virkelige og imaginære. Fotografi bliver et medium, der motiverer denne dobbelthed og på sigt udnyttes til at oversætte fortællinger og erindringer, som ikke kan sprogliggøres.

Den danske kunstner Ida Nissen (født 1986) bor og arbejder i London. Hun har studeret ved Akademin Valand i Göteborg og ved Royal College of Art i London. Nissen arbejder med fotografi og har udstillet bredt i Europa. Nyere udstillinger og publikationer inkluderer: Somerset House, Photo London; European Parallel Platform: Lisbon, Lodz, Zagreb; Entrée, Bergen; Raumflucht, LAABF, US; Skape Gallery, Seoul, KOR; Sirin, København, DK. For en komplet liste og mere information om hendes arbejde, se hendes hjemmeside.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Fernisering: Fredag d. 8. november, kl. 16-18.
Q&A med Ida Nissen & Tom Lovelace: Mandag d. 9. november, kl. 14-15.
Udstillingsperiode: 8. november - 20. december 2019.
Åbningstider: Tirsdag - søndag: kl. 13 - 17.

Earlier Event: November 1
KUNSTNERNES EFTERÅRSUDSTILLING 2019
Later Event: November 8
ANNE BRANDHØJ "TOUCH & RELATE"