0
0
Back to All Events

HENRIK VIBSKOV "PLEASE ANALYZE, VOLUMIZE, MOISTURIZE ME"

  • Ny Carlsberg Glyptotek, København Dantes Plads 7 København V, 1556 Denmark (map)
Henrik Vibskov, Please analyze, volumize, moisturize me’.

Henrik Vibskov, Please analyze, volumize, moisturize me’.

Designer Henrik Vibskov opfører som led i Copenhagen Light Festival sin performance ’Please analyze, volumize, moisturize me’ i Glyptotekets festsal omgivet af antikkens idealkroppe. Performancen er lyssat af en af Danmarks førende lysdesignere, Jesper Kongshaug, som med lys og skygge definerer kroppens dimensioner.

Torsdag d. 22. februar fra kl. 19.30 til 21.00 er en enestående mulighed for at opleve performancen, som aldrig før har været opført i Danmark. Det er gratis at deltage, når entré til museet er betalt. Carlsberg har sørget for, at der vil blive serveret en gratis øl på aftenen.

Om installationen: Det er det indre, der tæller, siger vi ofte velmenende. Men sandheden er, at vi altid har målt og vejet den menneskelige krop. Helt fra antikkens Grækenland, hvor den berømte billedhugger Polyklet nedskrev principperne for den ideelle menneskekrops præcise proportioner. Principper som fik afgørende betydning for billedhuggerkunsten.

’Please analyze, volumize, moisturize me’ er titlen bag Henrik Vibskovs performance, som handler om, hvordan vi måler kroppen igennem utallige systemer, måleenheder og instrumenter. I en 18 meter lang installation, som opsættes i Glyptotekets Festsal, lader han mennesket blive en del af en monoton maskine, der måler kroppen gennem bevægelse, lyd og lys. Og ingen slipper tilsyneladende fri af maskinens strenge opmålingsprocedurer.

I installationen indgår målebånd og menneskekroppe, og på Glyptoteket sættes Vibskovs performance i perspektiv omgivet af antikkens idealkroppe.

Entré: 95 kr. / U. 27 år: 50 kr. / U. 18 år: Gratis / Årskortholdere: Gratis.