0
0
Back to All Events

HARI SHANKAR KISHORE "HVAD / KOMMUNAL DUBPLATE SERVICE"


  • Museet for Samtidskunst, Roskilde 3D Stændertorvet Roskilde, 4000 Denmark (map)
Hari Shankar Kishore "HVAD / Kommunal Dubplate Service." Udstillingsplakat designet af Studio Atlant.

Hari Shankar Kishore "HVAD / Kommunal Dubplate Service." Udstillingsplakat designet af Studio Atlant.

Pressemeddelelse, april 2018

Museet for Samtidskunst markerer 10 års jubilæet for Kommunal Dubplate Service.

På Nørrebro i København ligger (højst sandsynligt) verdens eneste kommunale pladeskæringsstudie under navnet Kommunal Dubplate Service. Her arbejder kunstner og musiker Hari Shankar Kishore, som er en enestående figur på den danske performance- og musikscene. Udover at producere dubplates i samarbejde med studiets brugere, skaber Kishore egne værker under kunstnernavnet HVAD. Kommunal Dubplate Service har siden 2008 været et knudepunkt for en stor del af den eksperimenterende danske musikscene. I år har Kommunal Dubplate Service og Hari Shankar Kishore 10 års jubilæum, og det markeres på Museet for Samtidskunst med udstillingen HVAD / Kommunal Dubplate Service. Her præsenteres en stor mængde musik, pladecovers, videoværker og performances for første gang for et større publikum.

Om udstillingen
Udstillingen HVAD / Kommunal Dubplate Service er både en solopræsentation af Hari Shankar Kishores kunstneriske arbejde og samtidig en opsummering af 10 års arbejde med scenen omkring Kommunal Dubplate Service. Udstillingen består af tre total-installationer; udstillingens første og største rum er en manifestation af den musik, der er skabt i Kommunal Dubplate Service i form af tre lyttestationer. Her kan publikum afspille plader - unikke dubplates skåret af Kishore selv. I museets mørklagte biografrum præsenterer HVAD et nyt videoværk, der blander gamle produktioner med nye optagelser. I udstillingens sidste rum er der installeret en ny version af Kommunal Dubplate Service - Roskilde Dubplate Service. Her kan publikum få skåret deres egen musik på dubplates i samarbejde med Kishore. Når studiet ikke er i brug, fremstår det som en lydinstallation med roterende dubplates.

Hari Shankar Kishore "HVAD / Kommunal Dubplate Service."

Hari Shankar Kishore "HVAD / Kommunal Dubplate Service."

Negativ musik, dubplates i skudsikkert plast og håndbyggede højtalere
Kishore har gennem årene gemt de høvlspåner, der skæres ud af dubplates. Det kalder han negativ musik, da det helt bogstaveligt er den omvendte musik fra pladerne. På udstillingen kan man se samlingen af negativ musik, som Kishore har placeret i en urne. Museets gæster kan også opleve forskellige dubplates fremstillet af Kishore med mønstre, skraveringer og maling. Nogle af dem er skåret i skudsikkert plast. Med på udstillingen er også et stort dubplate-soundsystem, der består af håndbyggede højtalere.

Performance, nyt album og Roskilde Dubplate Service
Udstillingen inkluderer også en koncertperformance af HVAD på Roskilde Festival; et nyt HVAD-album skabt til udstillingen bestående af individuelt skårne dubplates; og tre Roskilde Dubplate Service-events, hvor museets brugere kan få skåret unikke dubplates med deres egen musik.

Fernisering: Torsdag d. 3. maj, 17.00–19.00 | Facebook event
Udstillingsperiode: 3. maj – 9. september 2018.
Åbningstider: Tirs, tors, fre: 12-17, Ons: 12-20, Lør, søn: 11-16.