0
0
Back to All Events

HANNIBAL ANDERSEN "KUNST & KAPITAL"


  • Sophienholm (Cobra-rummet), Kongens Lyngby Nybrovej 401 Kongens Lyngby, 2800 Denmark (map)
SC.00_21_46_05.Still011

Pressemeddelelse, juni 2018

Fra torsdag den 28. juni til søndag den 8. juli præsenterer billedkunstneren Hannibal Andersen sin seneste installation i Cobra-rummet ved Sophienholm.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Lyngby Kunstforening.

Hannibal Andersen er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedskoler og ved London College of Communication. Han arbejder med at undersøge økonomiske mekanismer, hvordan værdi skabes, flyttes og vokser fra én form ind i en anden. Han har deltaget i talrige udstillinger i Danmark og udlandet, herunder Den 5. Marrakesh Biennale og CPH:DOX. Senest har han været aktuel på Mediekunstfestivalen ved MAXXI i Rom (2018).

Det centrale værk i installationen er filmen "Kunst i Saxo Bank: Et uformelt møde", der giver et indblik i, hvordan billedkunst anvendes i en moderne virksomhed. Saxo Bank huser en af landets største private samlinger med over 600 værker af primært danske samtidskunstnere. Ved at indrette arbejdspladsen med dristige værker søger man at inspirere og motivere medarbejderne til at tænke nye, modige tanker. Banken spejler sin identitet i den frie kunsts grænsesøgende karakter, og værkerne tillægges høj værdi - ikke som investeringsobjekter, men som afgørende symbolske elementer i indretningen.

Filmen varer ca. 25 min, og installationen rummer også en tekst samt andre genstande.

Udstillingen i Cobra-rummet ved Sophienholm, Nybrovej 401, Kgs. Lyngby, er åben tirsdag til søndag kl. 11-17, torsdag kl. 11-19. Mandag lukket. Der er gratis adgang.

Der er fernisering torsdag den 28. juni fra kl. 16.00.

Med venlig hilsen,
Lyngby Kunstforening

Earlier Event: June 23
GRUPPEUDSTILLING "FLOATING ART 2018"
Later Event: June 29
GROUP SHOW "RIPE"