0
0
Back to All Events

HANNAH ANBERT "OFFICE SHORE"


  • Den Lille Bølge, Vejle Ved Bølgen 1 Vejle, 7100 Denmark (map)
Hannah Anbert “Office Shore.“ Foto: Anders Sune Berg.

Hannah Anbert “Office Shore.“ Foto: Anders Sune Berg.

Pressemeddelelse, oktober 2018

Billedkunstner Hannah Anbert (f. 1984) indretter den ikoniske Henning Larsen-bygning ’Den Lille Bølge’, på Vejle Lystbådehavn, til et kontor hvor 3-5 meter høje kontorstole på et sandbeklædt gulv, danner ramme for en diskussion omkring det moderne arbejdsliv.

En rød tråd gennem Hannah Anberts kunstneriske praksis er et fokus på arbejdsliv og produktionsvilkår samt på, hvordan arbejdet har erstattet religionens funktion i samfundet som meningsskabende faktor og moralsk forpligtelse. I ’Office Shore’, der er udstillet i Henning Larsens bølgebyggeri i Vejle, undersøger hun det fremherskende arbejds- og forbrugerregime, der med hastighed, produktion og overforbrug er med til at skabe en gennemgribende udmattelse på såvel det menneskelige som på det globale klimatiske plan. For i hvilket omfang giver produktionskulturens mantra om tempo, præstation og profit mening i en tid, hvor jordens ressourcer er knappe, og stress er en folkesygdom?

Disse pointer er yderst relevante i dag, hvor der er en tendens til at måle f.eks. succes på, hvor travlt man har på jobbet. Værkets udformning, der består af 5 kontorstole i 2 – 5 meters højde, er inspireret af pælesidning. De høje kontorstole bliver derved en scene for en konkurrence om udholdenhed, men samtidig også en form for piedestal og en refleksion over forståelsen af, at arbejdet er roden til alt godt. Værket kommenterer det komplekse forhold til arbejde som noget både givende og ophøjet samt noget potentielt udmattende og opslidende.

Udstillingen er kurateret af Tanja Toft Rix-Nielsen i gennem udstillingsstedet Brydning - en platform for samtidskunst i Vejle. Udstillingen er støttet af Vejle Kommune.

Udstillingsperiode: 31. oktober - 30. november 2018 | Facebook event
Udstillingen er åben hele døgnet, da den skal opleves gennem ruderne i Bølgen.
Der er præsentationer af udstillingen, hver onsdag i åbningsperioden kl. 15.30.

Earlier Event: October 28
PHILIP PILEKJÆR AT LONGTANG
Later Event: November 1
LISE HARLEV "WHEN YOU LEAVE THE HOUSE"