0
0
Back to All Events

GUDRUN HASLE "JEG PRØVER IKKE AT GRADE" 📷


  • RoofTop, København Ingerslevsgade 84 A København, 1705 Denmark (map)
Gudrun Hasle “Jeg prøver ikke at grade.” Foto: RoofTop.

Gudrun Hasle “Jeg prøver ikke at grade.” Foto: RoofTop.

Pressemeddelelse, juni 2019

RoofTop er en ny udstillingsplatform med adresse i Den Hvide Kødby i København. Men som navnet antyder, er det ikke en helt almindelig beliggenhed, idet platformen er et 12 m langt lysskilt, som er opstillet på toppen af en nedrivningsejendom på adressen Ingerslevsgade 84 A. En urban og sfærisk beliggenhed med udsigt over banelegemet og indgangen til den pulserende Hvide Kødby fra øst.

Lysskiltet bliver udstillingsplads for 10 udstillinger/kunstneriske udsagn over de næste 10 måneder. Tekst som billedkunst, lavet af billedkunstnere. Vist i det offentlige rum.

Initiativtageren og kurator er billedkunstneren Michael Mørk, og de deltagende kunstnere er: Lise Nørholm, Peter Holst Henckel, Lise Harlev, Anette Harboe Flensburg, Gudrun Hasle, Kaspar Bonnén, Michael Mørk, Jesper Fabricius, Kim Asbury og Jakob Jakobsen.

Med Gudrun Hasle er RoofTop halvvejs i sit udstillingsprogram. Jeg prøver ikke at grade er et værk, der skriver sig ind i et af de væsentligste aspekter ved Hasles praksis; en hudløs ærlighed omkring sårbarhed, der viser sig på to forskellige måder. Først og fremmest er der udsagnet, der, på trods af sit ekstremt personlige afsæt, ender med at stå stærkt og almengældende for de fleste mennesker. Den følsomhed, Hasle beskriver, er ikke enestående men snarere noget, som størstedelen kan relatere sig til.

Gudrun Hasle “Jeg prøver ikke at grade.” Foto: RoofTop.

Gudrun Hasle “Jeg prøver ikke at grade.” Foto: RoofTop.

Ved siden af den åbne sårbarhed er der den anden side af Hasles praksis, der komplimenterer den første. Hasle er ordblind, og derfor er hendes tekstværker ofte præget af stavefejl. Effekten af de på en gang personlige og universelle udsagn, Hasle skaber, bliver forstærket af de små fejl, der forstyrrer beskuerens afkodning af teksten. På sin vis vender Hasle situationen om og gør sin beskuer ordblind over for det sprog, hun selv skaber. For mange er læsningen af en enkelt sætning uden besvær, men Hasles ord udfordrer og kræver mere opmærksomhed, tid og rummelighed. Dertil står værket også uden parader; det vedkender og står ved sine egne fejl. Et udsagn som Jeg prøver ikke at grade ender med at syne så meget desto mere sårbart i kraft af, at det er stavet forkert.

Sociale regler og skikke i det offentlige rum dikterer, at man færdes med en facade, og følelserne sidder sjældent uden på tøjet. De følelser trækker Hasle frem til overfladen, og værket Jeg prøver ikke at grade kan på den måde stå som en håndsrækning eller en anerkendelse til alle dem, der hver dag passerer fordi.

Gudrun Hasle “Jeg prøver ikke at grade.” Foto: RoofTop.

Gudrun Hasle “Jeg prøver ikke at grade.” Foto: RoofTop.

Gudrun Hasle (1979, DK) er uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i Kbh. og Det Fynske Kunstakademi med afgang i 2008. Nogle af hendes tidligere soloudstillinger tæller bl.a. ’Haw can I schem’ (2016) på Horsens Kunstmuseum, ’Dem der kom før mig’ (2015) på Vejen Kunstmuseum og ’My Charlthodt as a Expat’ (2015) på Brandts Kunsthal. Senest har Hasle udstillet solo på Galleri Tom Christoffersen under titlen ’Colors, patterns and random thoughts’ (2019). Hasles værker er en del af samlingerne på Statens Museum for Kunst, Horsens Kunstmuseum, ARKEN og Det Nationale Fotomuseum.

Fernisering: Fredag d. 21. juni 2019, kl. 18-20.
Udstillingsperiode: 21. juni - 17. juli 2019.

Earlier Event: June 21
SOFIE AMALIE KLOUGART "HEAT"
Later Event: June 22
NORDKYSTENS KUNSTTRIENNALE 2019