0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "XX HOVEDER"


  • KUNSTHAL ved siden af, Svendborg Frederiksø 18a, 1.sal Svendborg, 5700 Denmark (map)

I hovedet er mange af menneskets sanseapparater placeret. Nogle af disse apparater bruger vi til at nærme os billedkunsten. Som studerende af dette fag bliver alle disse sanser sat i brug for at eksperimentere med hvad kunst er og kan.

KUNSTHAL ved siden af har inviteret eleverne fra Det Fynske Kunstakademi til at kollaborere under titlen XX hoveder til at vise forbipasserende og besøgende i det fynske land et nuanceret spektrum af, hvad et kunstakademi indeholder.

Om udstillingen: 11 af eleverne fra akademiet har sagt ja til at deltage i denne ucensurerede udstilling. De har hver især udarbejdet værker og fyldt kunsthallen med det, de gerne vil præsentere for omverden. Det er bl.a. performances, video, installation og tekst.

I hele udstillingsperioden er det muligt at møde de studerende og få en snak om deres værker og om deres kunst, f.eks. de identiske træk kunstneren ser mellem gribetangen og robotten, om hvordan koret opleves, som et samlet organ eller som individer med hver deres stemme, om det mandlige sexsymbol som bagtæppe - eller om hvad det er for en følelse, et objekt kan give.

Live performance: På ferniseringsdagen kl. 16 vil det være muligt at opleve -A tribute to 'The Great Learning, Paragraph 7' by Cornelius Cardew, en performance af Anna Elisabeth Dupont Hansen. Selina Rom Andersen viser løbende på ferniseringsdagen hendes performances ‘IS’.

Det Fynske Kunstakademi er en videregående, fem-årig uddannelse med omkring halvtreds indskrevne elever. På akademiet arbejdes der med en bred diversitet af medier og tematikker, lige fra de klassiske medier som maleri og skulptur, til de nyeste som f.eks. virtual reality.

Det at gå på et Kunstakademi er at blive uddannet i forståelse af billeder og udtryksformer i det visuelle. På Det Fynske Kunstakademi udfolder denne læring sig gennem samtaler om kunst og ved at se på kunst. Løbende arbejder den enkelte elev på at udfolde sin egen praksis.

Medvirkende: Ditte Marie Frost, Selina Rom Andersen, Anna Elisabeth Dupont Hansen, Simon Fiil, Signe Rohardt Lund, Ida Dorthea, Rune Viggo Jørgensen, Pernille Kragh Christensen, Anna Weber Henriksen, Elina Bergmark Wiberg, Jesper Hoberg, alle er de studerende på Det Fynske Kunstakademi.

Udstillingen er kurateret i samarbejde med Lea Momberg, 5. års studerene på Det Fynske Kunstakademi.

Fernisering: Lørdag d. 13. januar, kl. 15.00-19.00
Udstillingsperiode: D. 14. januar - d. 10. februar, 2018.
Åbningstider: Torsdag: 15-18, lørdag/søndag: 12-16.

Kunsthalvedsidenaf.com | Facebook

Earlier Event: January 13
LOUIS REITH "RO OG RO"
Later Event: January 13
MARTE AAS "SPACE GRAMMAR"