0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "UNFUNCTIONALITY"


  • Alice Folker Gallery, København Store Strandstræde 19, 5 tv. København, 1255 Denmark (map)
Studio ThinkingHand, Landscape Portrait #8, 2018 (Epoxy, flora and fungi, foraged October 2018 from Sjælland, Denmark. Wall mount, 108(ø) x 4(d) cm).

Studio ThinkingHand, Landscape Portrait #8, 2018 (Epoxy, flora and fungi, foraged October 2018 from Sjælland, Denmark. Wall mount, 108(ø) x 4(d) cm).

Unfunctionality – En gruppeudstilling af:
Anna Stahn, Cathrine Raben Davidsen, Karl Monies, Kristoffer Raasted, Lulu Kaalund, Nat Bloch Gregersen og Studio ThinkingHand.

I vort hektiske moderne liv er funktionalitet nærmest en form for en ideologi. Koblet til hverdagslivets idéer om funktion, brugbarhed, målbare resultater, lineær tid og skemaer, finder alt sin eksistentielle berettigelse gennem at udfylde et særligt formål – fra de ting, vi omgiver os med til vore egne menneskekroppe og liv.

Den ufunktionelle tilstand kan siges at være en fundamental angst i samfundet baseret på effektivitet og optimering. Bare tænk på den almene vending ”ude af drift”, der ved at definere manglen på funktionel kvalitet, indebærer selve samfundets afvisning; efterladt, forkastet og forglemt som vor materielle verdens ubrugelige affaldsprodukt. Spørgsmålet er: hvad er i så fald formålet med et funktionsløst objekt? Ufunktionalitet peger mod et tomt rum, et mellemrum åben for fortolkning og en sfære for selvets æstetiske og poetiske omsorg og nydelse, berigende for vores liv. Formålet er tilstedeværelsen i sig selv. Væren blot for værens skyld. Kunst tilbyder dette ånderum befriet fra tid og sted, befriet fra vort funktionaliserede samfund. Måske er det, vi i virkeligheden har behov for, mere ufunktionalitet?

Alice Folker Gallery har fornøjelsen af at præsentere en gruppeudstilling, der gentænker designkonceptet, materialer og bæredygtighed. De medvirkende kunstnere er Anna Stahn, Cathrine Raben Davidsen, Karl Monies, Lulu Kaalund, Nat Bloch Gregersen, Studio ThinkingHand og Kristoffer Raasted. I udstillingen er unikaværker, der fremhæver materialitet og stoflig sanselighed. Design-baserede kunstværker, skulpturelle blomsterstande, organiske keramikskulpturer, farverige hæklede tæpper, lysende neonværker, vægdekorationer og en immateriel lyrisk performance udfoldes i gallerirummet. Udstillingen reflekterer over debatten om æstetik og funktion og udfordrer den traditionelle forestilling nedarvet fra modernismen om, at design primært har funktionelt formål. Ved at trække på det klassiske modernistiske syn om ”l’art pour l’art” (kunsten for kunstens skyld), fordrejer Unfunctionality dette syn ind i en samtidig fortolkning af designkonceptet gennem udstilling af post-funktionelle objekter, der undersøger krydsfeltet mellem design og kunst og den fast etablerede idé om funktionalitet – eller ufunktionalitet – knyttet til denne distinktion.


Kristoffer Raasted
Delightfully Confused

the electrons
move as fast as lightning
through the cables
carrying a message inside
a photograph
of a tree-like structure
developing
into the air

i’m delightfully confused …

a telegram
covering great distance
an electric current
turned upside down
a signal path
drawing childlike drawings
in the open circuits
translates to sound

i’m delightfully confused …

shaking figures
in my chest
emotions physically felt
omnipresent
for a while
that’s where I want to be
bring me there,
you can bring me there,
I can bring you there
trust me

curtains of rain,
a tornado, hurricane
over the autumn sea
building pyramids in the sand
walking along
the coastline
hand in hand

i’m delightfully confused
by these unknown feelings
that I have for you
å-u-åå-uuu

 

 

Ocean View

i feel like going out together
to the night club you and me
we’ll have a chance to feel free
staying up ‘till early morning
we’ll go down to the sea
and take some photos of the waves,
some photos of the waves,
some photos of the waves,
some photos of the waves,

standing on the beach
watching the horizon
and the sails on the sea
you stand right next to me
uu-uu-uuu
uu-uu-uuu
uu-u-uu-uuu
u-uu-uuu
u-uu-uuu
u-uu-uuu

standing on the beach
watching the horizon
and the sails on the sea
we were dancing cheek to cheek
uu-uu-uuu

you’re holding my hand
we’re watching all the colours
and our feet feel the sand
you’re standing next to me
uu-uu-uuu
uu-uu-uuu
uu-u-uu-uuu
u-uu-uuu


Anna Stahn:
F. 1994, Danmark. Stahn er en visuel kunstner og forfatter uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi og The New School i New York. I 2018 udstillede Stahn i ”Drawings” på Alice Folker Gallery og havde en udstilling i et gammelt badehus kaldt ”What The Water Tells in Kofu”, Japan på The Airy Foundation.

Cathrine Raben Davidsen:
F. 1972, Danmark. I 2006 modtog Raben Davidsen sin MFA fra Det Kgl. Danske Kunstakademi. Raben Davidsen har udstillet i Danmark og udenlands. Hendes værker er i prominente museumssamlinger og institutioner herunder Statens Museum for Kunst, Horsens Kunstmuseum og Ny Carlsbergfondet.

Karl Monies:
F. 1984, Danmark. Monies har studeret på Gerrit Reitveld Academy i Amsterdam såvel som Slade School of Fine Art i London og Guangzhou Academy of Fine Art i Guangzhou og har boet flere år i Berlin. Hans værker har været udstillet i gallerier i hele verden heriblandt i ”Pay no attention to the man behind the curtain” på Blain/Southern London i 2015 og “Gamut” på Alice Folker Gallery i 2018.

Kristoffer Raasted:
F. 1988, Danmark. Raasted har en MFA fra Det Kgl. Danske Kunstakademi. I 2014 udstillede Raasted på Forårsudstillingen på Kunsthal Charlottenborg og i Galleri Asbæk i 2013.

Lulu Kaalund:
Nyligst har den danske kunstner Kaalund deltaget i “8. marts” på Collaborations by Asbæk.

Nat Bloch Gregersen:
F. 1986, Danmark. Uddannet fra Det Jyske Kunstakademi. Bloch Gregersen har tidligere vist værker på Kunsthal Aarhus Skulpturpart 2017, Den Frie Udstillingsbygning 2018 og er aktuel som en af de 8 udvalgte danske kunstnere til at udstille på den internationale biennale for samtidskunst - JCE biennalen 2019-2021.

Studio ThinkingHand:
Et dansk-australsk kollektiv bestående af kunstnerne Rhoda Ting og Mikkel Dahlin Bojesen. De har blandt andet deltaget i ”Festival of Future Nows” på Hamburger Bahnhof i Berlin i 2017 og udstillede installationen ”Mycelium Moon” på Vejle Kunstmuseum i 2018.

Fernisering: D. 16. maj 2019, kl. 17-20.
Performance af Kristoffer Raasted kl. 18.00.
Udstillingsperiode: D. 16. maj - 22. juni, 2019.