0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "S C E N A R I O"


  • Galleri DGV, Svendborg 78 Christiansmindevej Svendborg, 5700 Denmark (map)
Ivan Andersen , Solid,  2014, 60x80 cm.

Ivan Andersen, Solid, 2014, 60x80 cm.

Galleri DGV har den store glæde at præsentere en udstilling med 8 danske samtidskunstnere. Det er første gang, at kunstnerne udstiller i galleriet. Alle værkerne på udstillingen er malerier og viser på meget forskellig vis, hvorledes farven, penslen og motivet kan fortolkes i uendelighed og skabe mere eller mindre ekspressive udtryk. Værkerne præsenterer, hvordan et givent scenarie kan bebo en kunstners sind og bevægelse; og hvordan samtidens kunstnere fortæller historier om vores allesammens hverdagsliv.

I galleri DGVs omgivelser rækker værkerne ud af de rolige, hvide rum og skaber bevægelse i mødet med beskueren; noget er på færde. Flere af værkerne kredser om rummet som både er og ikke er , og vi ser fragmenter fra hverdagen. Det er rum som ikke er så ulig det rum vi støder på, på internettet – det virtuelle rum; et lag af information, tekst og billeder. Alle fragmenterne udgør et erfaringsgrundlag, som vi kan stoppe op og tænke nærmere over eller ”klikke videre” til næste billede.

Udstillingen S C E N A R I O skaber nye mulighedsrum. Værkerne på udstillingen sætter hverdagen i perspektiv og vi, som beskuer, tilbydes et alternativt blik på vores tilsyneladende trygge hverdag. Udstillingen er kurateret i samarbejde med deltagende kunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen.

Ulrik Møller,  Hvidkilde Sø , 2013, olie på lærred, 60x70cm.

Ulrik Møller, Hvidkilde Sø, 2013, olie på lærred, 60x70cm.

Maria Wæhrens,  Drunk , 2010, olie på lærred, 100x130 cm.

Maria Wæhrens, Drunk, 2010, olie på lærred, 100x130 cm.

Søren Bjørn,  Passage , akryl og olie på lærred.

Søren Bjørn, Passage, akryl og olie på lærred.

Det Ukendte Ukendte - uddrag af katalogtekst af kunstner Asmund Havsteen-Mikkelsen

” ’Der er kendte ting, som vi kender. Det er ting, som vi ved, at vi ved. Og så er der det kendte ukendte. Det vil sige, at der er ting, som vi nu ved, at vi ikke ved. Men så er der også det ukendte ukendte. Det er ting, som vi ikke ved, at vi ikke ved.’ – Donald Rumsfeld. (…)

(…) ”Allerede nu er der godt gang i produktionen af nye scenarier, fordi vi har brug for at få en eller anden form for klarhed hvad angår fremtiden med Trump på præsidentposten. Det ligger os ikke fjernt, for det at konstruere ’scenarier’ for fremtiden er en grundlæggende menneskelig egenskab. Det er en måde at tænke over fremtiden på, fordi jeg ud fra nutidens tilstande, forsøger at bestemme deres udvikling ind i tiden. Ud fra de ’scenarier’ jeg udvikler, kan jeg tage stilling til hvordan jeg skal handle i nutiden, - og muligvis ændre på noget. Jeg har en fornuft, så i et begrænset omfang har jeg muligheden for at ændre mine relationer til verden. (…)

Kunstværkerne til ’Scenario’ er skabt og udvalgt ud fra præmissen om, at kunsten kan give os et muligt billede af det vi enten længes efter eller det vi frygter. På forskellig vis, kredser værkerne om ’scenarier’ der i sig rummer ’det ukendte ukendte’. Jeg tror på, at kunstnere kan fungere som psykiske seismografer af deres egen tid, og visuelt give form til både de utopiske, men også dystopiske tendenser i vores tid."

Deltagende kunstnere
Anette Harboe Flensburg
Asmund Havsteen-Mikkelsen
Ivan Andersen
Jacob Hoff
Maria Wæhrens
Mie Mørkeberg
Søren Bjørn
Ulrik Møller

S C E N A R I O PÅ GALLERI DGV
Fernisering: Lørdag den 25. februar 2017 kl. 14.00.
Udstillingsperiode: 25. februar – 23. april 2017.
Udstillingen åbnes af Asmund Havsteen-Mikkelsen.
Flere af kunstnerne er til stede ved ferniseringen.
Find yderligere info her: Galleri-dgv.dk