0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "RODZONER"


  • Hanstholm Art Space, Hanstholm Tårnvej 7 Hanstholm, 7730 Denmark (map)
“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

Pressemeddelelse, april 2019

Nordatlantisk kunst i Hanstholm: Hanstholm Art Space præsenterer udstillingen ”Rodzoner” fra d. 13. april kl. 16.

Hele Hanstholm fyrs bygningskompleks bliver aktiveret i udstillingen! Titlen Rodzoner fortæller om en udstilling som på forskellig vis fortæller om vores rødder, hvad enten der peges på landskabelige rødder, kulturelle og geografiske rødder, eller det at vende tilbage til sine rødder. Vi håber med denne udstilling at kunne inspirere til refleksion over det sted vi selv bor, eller kommer fra, og det både kulturelle og udviklingsmæssige fokus vi vælger at engagere os i.

Udstilling åbnes d. 13. april kl. 16 på Hanstholm Fyr med en tale af Thisted Kommunes Borgmester Ula Vestergaard. Alle kunstnerne vil være til stede. De involverede kunstnere er:

Tegnestuen Stiv Kuling (Norge):
Stiv kuling forlod den etablerede arkitektur scene i Oslo efter 10 års studier og arbejde. Den ekstreme natur og dens forhold inspirerede dem til at forlade byen og vende tilbage til deres rødder. Tegnestuen holder i dag til ved sydspidsen af Norge mod Nordsøen og i Sogn blandt stejle bjerge og smalle fjorde. Tegnestuen lader sig inspirere af fjerntliggende steder på jorden, og deres arbejde overskrider de territoriale / rumlige grænser mellem natur og kultur. Stiv Kuling viser modeller, koncepter og arbejder frem mod et værk i området Hawskoven i Hanstholm i september 2019. Her vil de opføre et rekreativt arkitektonisk eksperiment i samarbejde med lokale borgere.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

Katie Watson (Skotland):
Katie Watson er en yngre skotsk maler og grafiker. I Hanstholm vil hun vise værker som især kredser om emnet oprindelig natur, i form af ”The Caledonian Pine Tree” en gammel, bredkronet fyrre-art, der forekommer stående alene i den skotske lynghede, som et ikonisk træk ved det skotske landskab. Træsorten er nedstammer direkte fra de første fyrretræer som ankom til Skotland efter den sidste istid, omkring 7000 f.Kr. Brænding og græsning har i århundreder medvirket til en radikal tilbagegang af den oprindelige skov. Der er tale om en klimakritisk og kultur kritisk tilgang til at skabe billeder, som peger på ikke bare den klimamæssige, men også kulturmæssige forandringer. En del af en ur-skotsk selvforståelse udryddes med træerne. Katie Watson arbejder på fyrets værksteder i tre uger og giver undervejs en artist talk for alle interesserede. Hendes motiv er gennemgående udryddelsen af de oprindelige skovområder af træsorten Caledonian Pine i Skotland, hvor hun henviser til en global problematik i vores administration af naturen med rovdrift til følge. En aktuel diskussion i et område præget af administration og filosofien bag National Park Thy som sted for både mennesker, planter og dyreliv.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

Jessie Kleemann (Grønland):
Jessie Kleemann er en stærk og anerkendt eksponent indenfor den grønlandske, danske og internationale kunstscene. Hun er uddannet skuespiller fra Tukak Teatret, og har arbejdet med mange udtryksformer der bevæger sig mellem poesi, performance og installation. I Hanstholm præsenterer hun d. 25 maj en performance i samarbejde med lokalt bosatte grønlandske kvinder fra Hanstholm. Jessie Kleemanns performances er visuel og sanseligt stærke og har ofte et mytologisk skær. Jessie Kleemanns kunst sætter fokus på både almenmenneskelige forhold omkring identitet, og er samtidig en stærk stemme indenfor den postkoloniale selvforståelse som også er særdeles relevant i de nordlige og skandinaviske lande. D. 28. Maj indbyder Jessie Kleemann desuden til en kunstsalon på fyret, kl. 15.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

“Rodzoner.” Foto: Hanstholm Art Space.

Følgende fonde støtter Hanstholm Art Space: Statens Kunstfond, Spar Nord Fonden, Nordea fondens Kystpulje, Region Nords Kulturpulje, KulturKANten og Den Jyske Kunstfond.

Fernisering: Lørdag d. 13. april, kl. 16.
Udstillingsperiode: 13. april - 5. juni 2019.
Åbningstider: Fredag til søndag: kl. 13-16.