0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "REVISIT: EROTIK"


  • Overgaden, København 17 Overgaden Neden Vandet København K, 1414 Denmark (map)
unnamed-3.jpg

Ann Louise Andersen, Ruth Campau, Emma Hedditch (UK), Hesselholdt & Mejlvang, Lea Guldditte Hestelund, Jakob Jakobsen, Heine Klausen, Tricia Middleton (CA), Klaus Mulbjerg, Michael Mørk, Lea Porsager, Tomas Skovgaard, Tine Tvergaard, Kristoffer Ørum

Pressemeddelelse, oktober 2017:

På REVISIT: EROTIK udforsker en række danske og udenlandske billedkunstnere, hvad der er sket med synet på det erotiske i de sidste 30 år. Gennem nye, sanselige værker med politisk, humoristisk og poetisk kant giver kunstnerne deres bud på, hvad det erotiske er og kan være i 2017.

Siden 2013 har Overgaden med formatet REVISIT hvert år grebet tilbage i stedets udstillingshistorie og genbesøgt og aktualiseret en betydningsfuld udstilling, som har markeret sig på kunstscenen og bidraget til dansk kunsthistorie. Dette års REVISIT sætter fokus på udstillingen EROTIK fra 1989, skabt af 48 danske kvindelige fotografer som reaktion på deres opfattelse af, at det kun var mandens begær, der blev vist i kunsten og i mediebilledet. Udstillingen viste gennem fotos, installationer og video blikke på kvinders opfattelser af det erotiske og vakte stor opmærksomhed, idet den blev et stort tilløbsstykke for sit vovede indhold i en tid, hvor erotisk materiale ikke var så tilgængeligt som i dag. Men hvad er der sket med vores opfattelse af det erotiske siden dengang – og hvad er og kan erotik være i 2017?

På REVISIT: EROTIK giver en række danske og internationale kunstnere (af begge køn) med sjove, poetiske, politiske og overraskende greb deres nuancerede bud på, hvad det erotiske indebærer. Værkerne er installerede i én stor koreografi, hvor det sanselige og det stedsspecifikke er gennemgående greb.

Publikum mødes af en arkitektonisk konstruktion af Ann Louise Andersen, som de er nødt til at kravle igennem for at komme videre ind i udstillingen. Her vil de blandt andet opleve Ruth Campaus draperede værk, som sender tankerne i retningen af et vandfald, en marmor- og latex-skulptur af Lea Guldditte Hestelund samt forførende værker af Heine Klausen og Hesselholdt & Mejlvang. Længere inde i udstillingen ledes man igennem en labyrintisk video-installation af Kristoffer Ørum, Klaus Mulbjerg og Tomas Skovgaard, der med titlen Sucker Trick henviser til den afledningsmanøvre, som en tryllekunstner laver for at vildlede sit publikums opmærksomhed, således at han kan slippe afsted med sit trylleri. I det bagerste rum vil man kunne opleve Jakob Jakobsen, Tine Tvergaard og Emma Hedditchs spektakulære fællesværk, der sammenkobler politik og erotik, og i samme rum har Lea Porsager og Tricia Middleton installeret et fabulerende værk, som beboes af Middletons farverige og organiske skulpturer.

Udstillingen vil udover de nye værker også indeholde elementer fra 1989-versionen i form af blandt andet interviews med deltagere på den tidligere udstilling samt et debat- og performanceprogram.

REVISIT: EROTIK er kurateret af billedkunstner Gudrun Hasle og Overgadens leder Merete Jankowski.

Fernisering: d. 10. november 2017, kl. 17-20 | Facebook event

Earlier Event: November 10
JESPER CARLSEN "SURFACE ENCOUNTERS"
Later Event: November 10
THORBJØRN LAUSTEN "SUSPENSION"