0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "PINK RIVER DOLPHINS"


  • KRÆ Syndikatet, København Halmtorvet 11B København V, 1700 Denmark (map)
Værk af Peter Funch.

Værk af Peter Funch.

Pressemeddelelse, februar 2018

Pink River Dolphins: En gruppeudstilling der tager udgangspunkt i verden rundt om os.

Klimaændringer er ikke længere et fremtidsscenarier det er vores samtid, og er allestedsnærværende. Vi ser det igennem naturen der hastigt ændre sig, orkaner, oversvømmelser, uddøende dyre arter, ustabile vejrforhold og synkende byer.

Trevejsforholdet mellem natur, teknologi og det menneskelige emne er problematisk og skiftende i den vestlige kunst- og tankes historie. I udstillingen Pink River Dolphins tager kunstnerne på hver deres vis, frit og poetisk afsæt i emnet. Med forskelligartede metoder og materialer zoomer kunstnerne ind på sider af disse aktualiteter i form af både live lyd arrangementer, skulptur og fotografi. Kunstnerne er alle sammen valgt ud fra det, at deres praksis omhandler verden omkring dem med dem i den, ikke omvendt. 

Til udstillingen Pink River Dolphins’ udvider KRÆ til et ekstra lokale, så udstillingen vil foregå både i KRÆ (modul 5) og Warehouse9’s modul 3.

Kunstnerne: Mia Line, Peter Funch, Lucy Helton, Diego Sirrelta-Leon, Matilde Søes Rasmussen.
Kurateret af: Fryd Frydendahl.

Der vil være optrædener af Mads Damsgaard Kristensen og Nurse i løbet af udstillingsperioden.

Fernisering: d. 22. februar, kl. 17.00.
Udstillingsperiode: d. 22. februar - 3. marts, 2018.


KRÆ Syndikatet er en kunstnerisk intervention i Kødbyen, hvor et syndikat af både etablerede og yngre billedkunstnere, forfattere, musikere, performere, kunsthistorikere og en filosof, er gået sammen for at skabe et eksperimenterende miljø, i form af en non-profit udstillings- og event platform. KRÆet er dig og mig, os og dem. Det er et udyr født af fællesskabet, en manifestation af vores modsatrettede natur. Syndikatet er radikalt, opstået som opråb fra vores fælles bevidsthed, det er skaberen af sensitive og intellektuelle forstyrrelser.

KRÆ Syndikatet arbejder i forlængelse af samtidens smuldrende tro på de demokratiske og humanistiske grundstrukturer etableret af modernismen, som har sin yderste konsekvens i de krige, lejrer og murer, der fordeler kroppe mellem liv og død, mens grundvilkårene for livet på planeten trues af selvsamme vækst og produktivitet, der skulle sikre deres opretholdelse. KRÆ Syndikatet arbejder med forbindelsen mellem døden i kulturen og repræsentationer af den radikale anden: flygtningen, det nøgne liv, bæstet, ukrudtet, volden, det groteske, bakterien; ting og kroppe, der indtræder i bestemte forestillinger som det uønskede.

KRÆ ligger hos og samarbejder med Warehouse9.