0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "NORDIC VIEWS"


  • Galleri Bo Bjerggaard, København Flæsketorvet 85A København V, 1711 Denmark (map)
Nina Beier. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Nina Beier. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Pressemeddelelse, Januar 2018.

Fredag den 19. januar åbner Galleri Bo Bjerggaard udstillingen Nordic Views i galleriets øst- og vestvendte rum. Nordic Views er resultatet af et samarbejde mellem galleriet og vore nordiske kollegaer. Udstillingen præsenterer fem nordiske kunstnere, der hver især har gjort sig bemærkede indenfor eget felt på samtidskunstscenen.

På udstillingen mødes den besøgende først af Nina Beiers installation Liquid Assets fra 2013. Som titlen antyder og typisk for Beier, er begrebet ’værdi’ sat i stævne og forholdet mellem kunst og marked udforskes her med en ophugget ridderstatue i bronze præsenteret i montrer, der mimer en nationalmuseal kontekst. Den oprindelige kontekst og betydning er udvisket til fordel for materialets værdi og objektets nyvundne kategorisering som ’Kunst’.

Dag Erik Elgin. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Dag Erik Elgin. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Det konceptuelle spor forsætter i næste rum, hvor Dag Erik Elgin viser et udvalg fra sin nye serie af malerier Mirror falling from the Wall fra 2017. Værkerne måler alle 110 x 92 cm med billedfladen delt i to rektangler; én ugrundet og én dækket af oliemaling i forskellige farver. Dimensioner og komposition er en direkte reference til Caravaggios Narcissus (1597-99), og ordene i malerierne er en kombination af faktuel information om maleriet – såsom antal hæfteklammer og mængde bindemiddel anvendt – samt begreber nært beslægtede med maleriet som århundredegammel praksis og myte.

Annika von Hausswolff. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Annika von Hausswolff. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Annika von Hausswolffs fotografiske værker indtager sidste rum i vestfløjen. Hausswolff er kendt for sit iscenesatte fotografi, hvori hun gør brug af mediets dokumentariske kraft og ægger beskuerens nysgerrighed efter den forudgående historie – hvad er hændt? I am the Runway of Your Thoughts fra 2008, hvori en ung kvinde poserer med et mindre modelfly, er i tråd hermed. Værkserien har tydelige falliske referencer, men tager afsæt i kunstnerens egen flyskræk og et forsøg på at overvinde denne. Ligeledes er udgangspunktet personligt i What My Mother Taught Me, der udspringer af kunstnerens erindring om en håndleg hendes mor lavede, da hun var barn.

Ragnar Kjartansson. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Ragnar Kjartansson. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

At investere sig selv og sit ophav i værket er også ét greb den islandske kunstner Ragnar Kjartansson benytter. I galleriets østvendte rum viser Kjartansson således fem malerier fra serien Architecture and Morality fra 2016. Kjartansson tilbragte to uger på Vestbredden i de israelske bosættelser, hvor han malede husene og udsigten omkring sig; hverdagen i sin mest banale form – vasketøj, et hus, en cykel - i et af verdens og vor tids histories mest politiske brændpunkter.

Kaarina Kaikkonen. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

Kaarina Kaikkonen. Photo: courtesy of Bo Bjerggaard Gallery.

I det tilstødende lokale udstiller Kaarina Kaikkonen sine tekstile værker. I Had The Upper Hand fra 2017 og I make mistakes fra 2013 er begge skulpturelle installationer med kvindelige konnotationer formet ud af herreskjorter og jakkesæt. Ligeledes med I Tried To Organize My Life fra 2017, der er en labyrintisk, fritsvævende formation af sammenrullede skjorter, der kaster skyggespil på væggen bagved. Barndomserindringen om forældrene – herunder faderens tidlige død - er et gennemgående tema for den finske kunstner, materialiseret gennem tekstilernes stærke symbolværdi og -ladning.

Alle er velkomne til ferniseringen fredag den 19. januar fra 16-19.

Deltagende kunstnere: Nina Beier (f. 1975, DK), Dag Erik Elgin (f. 1962, NO), Annika von Hausswolff (f. 1967, SE), Kaarina Kaikkonen (f. 1952, FI) og Ragnar Kjartansson (f. 1976, IS).

Fernisering: Fredag d. 19. januar, 2018, kl. 16.00-19.00.
Udstillingsperiode: d. 19. januar - 10. marts, 2018.
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 13.00-18.00 / Lørdag kl. 12.00-16.00.

Earlier Event: January 19
MAGNUS FREDERIK CLAUSEN "SUBHEADS"
Later Event: January 19
LOTHAR GÖTZ "BACKSTAGE"