0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "FRAGMENTEREDE FORBINDELSER"


  • Sydhavn Station, København Ernst Kapers Vej 1 København SV, 2450 Denmark (map)

Pressemeddelelse, januar 2017.

Udstillingsstedet Sydhavn Station starter det nye år op med gruppeudstillingen "Fragmenterede forbindelser" af Helene Vestergaard, Malou da Cunha Bang og Anders Christian Eriksen. Gennem grafik, maleri og collage arbejder de tre kunstnere med hvordan, vi skaber mening og forbindelser imellem ting, der tilsyneladende virker usammenhængende og uforløseligt i verden.

Helene, Malou og Anders forsøger at skabe nye muligheder for læsninger og forståelser ved at forvandle billeder - tage dem ud fra en sammenhæng og se hvad de kan i de nye lettere påtvungne sammenhænge, isolerede eller i selskab med andre fremmede elementer. Dette kan kaldes en afsøgning af de måder, vi mennesker opfatter på, når vi leder efter gentagelser, genkendeligheder og sammenhænge. Eller måske er det blot en afsporing af alting.

Helenes oliemalerier tager udgangspunkt i en billeddagbog fra en hverdag på internettet, sociale medier, fra bøger og magasiner. Heri findes kategorier som kvindeportrætter, landskab, interiør og underkategorier som kunstigt lys, paint porn og vortexlove. Disse brugerskabte titler, fra billeder vi deler med hinanden, sætter vidt forskellige motiver ind under samme hashtag.

Malou fokuserer i sine tryk på at skabe ubehagelige og udefinerbare stemninger. Temaer som skyld og skam er gennemgående. Hun interesserer sig for hvordan værdier, kategorier, og undertrykkelse er skabt og implementeret i forskellige fysiske steder; en slags narrativ logik hvor fortællinger former institutioner, der dog påståes at være neutrale og objektive.

I Anders’ malerier og collage arbejder han med afsæt i tilstande som eksistentiel fremmedgørelse og meningsløshed. Han arbejder tit ud fra ideen om at værkerne eksisterer i et hverken/eller sted. At de balancerer mellem mening og nonsens. Det figurative og det abstrakte. Det praktiske og det uhåndgribelige. Et sted hvor at alting er muligt og uopnåeligt på én og samme tid.

Vi glæder os til at se jer og alle er velkomne!

Fernisering: Fredag d. 12. januar, 2018, kl. 17–21.
Udstillingsperiode: D. 13. januar – 11. februar, 2018.
Åbningstider: Torsdag – Søndag, kl. 13–17.


BILLBOARD: "VASK MIN PELS" AF SARAH MCNULTY

Fredag d. 12. januar er der desuden fernisering på Vask Min Pels af Sarah McNulty i billboardet udenfor ved fiskerkonen fra Gammel Strand, samt lyd- og videokoncert af Steffen Levring.