0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "EN KORT HISTORIE OM ABSTRAKTION"


  • Rønnebæksholm, Næstved Rønnebæksholm 1 Næstved, 4700 Denmark (map)
En kort historie om abstraktion, kurateret af Julie Sass. Rønnebæksholm, 2018.

En kort historie om abstraktion, kurateret af Julie Sass. Rønnebæksholm, 2018.

Pressemeddelelse, maj 2018

Hvordan skrives kunsthistorie i dag?
Udstillingen En kort historie om abstraktion er kurateret af kunstneren Julie Sass og viser mere end 50 værker – fra maleri til fotografi, skulptur og installationer – af 24 kunstnere fra Europa, Nordamerika og Sydamerika, heriblandt internationale stjerner som Yoko Ono, Moira Dryer, Arturo Herrera og Shirley Jaffe og sværvægtere fra den danske kunstscene som Vilhelm Bjerke Petersen og Sonja Ferlov Mancoba. Julie Sass inkluderer både egne ældre værker og nyproducerer specifikt til udstillingen.

En kort historie om abstraktion udfolder en ny fortælling om abstraktionens historie og aktuelle potentiale ved at vise værker og fremdrage sammenhænge, der ikke tidligere har været åbenlyse i en skandinavisk kontekst. Med Sass som det dynamiske omdrejningspunkt for udlægningen af historien giver udstillingen rum for en mangfoldighed af stemmer, som et alternativ til den gængse historieskrivning.

Den kanoniserede kunsthistorie skrives af få personer, ofte med udgangspunkt i forbløffende få værker og derfor bliver disse referencepunkter for en generel udvikling. Det er væsentligt, med mellemrum, at se kunsthistorien efter i sømmene for at undersøge, om andre værker kan bidrage med yderligere fortællinger, der kan flankere og berige kunsten af i dag. Udstillingen er den første i en serie kaldet En kort historie om..., som vil give forskellige bud på revitalisering af det klassiske kunsthistoriske udstillingsformat.

Historiebegrebet både debatteres og beriges, når Rønnebæksholm inviterer én kunstner til at udfolde en kunsthistorie, der har direkte relevans for den pågældende kunstners praksis. Da det er en enkeltpersons greb i historien, punkteres selve historiebegrebet som en almen realitet, men samtidig er det den konkrete kunstneriske praksis her og nu, der giver historiebegrebet relevans. Til august udgives der til udstillingen en større publikation med bidrag fra væsentlige stemmer på den internationale kunstscene som kunstsamler Erica Hoffmann (Berlin) og direktør for Palazzo Fortuny Daniela Ferretti (Venedig).

Deltagende kunstnere: Alain Biltereyst, Ann Pibal, Arturo Herrera, Dan Walsh, Ebbe Stub Wittrup, Erin Lawlor, Eva Steen Christensen, Hansina Iversen, Henri Michaux, James Hyde, Julie Sass, Maria Buras, Marie Søndergaard Lolk, Michelle Grabner, Moira Dryer, Man Ray, Noël Dolla, Rachel Beach, Rannva Kunoy, Shirley Jaffe, Shirley Goldfarb, Sonja Ferlov Mancoba, Vilhelm Bjerke Petersen og Yoko Ono.

Julie Sass (f. 1971) er uddannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København og New York University i New York, hvor hun specialiserede sig i maleri, og hun har en MA i Teori & Formidling fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. I sin praksis, der inkluderer maleri, udsmykninger, installationer, grafik, tekstiler, artists books såvel som kuratering og tekster, undersøger og udforsker Julie Sass det abstrakte maleris potentiale. Hendes kunstneriske undersøgelser åbner for andre fortællinger om abstraktion end de, der er gængse i en Nordeuropæisk kontekst. Julie Sass bor og arbejder i København.

Fernisering: Lørdag d. 5. maj kl. 13.00
Åbningstale ved Sanne Kofod Olsen, rektor for Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Udstillingsperiode: d. 5. maj – 2. september 2018.

Earlier Event: May 5
JYTTE HØY "FREESTYLE ISLAND" 📷
Later Event: May 5
GRUPPEUDSTILLING "HJEMSTAVN"