0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "ASPEKTER AF LANDSKAB"


  • SAK Kunstbygning, Svendborg Vestergade 27 Svendborg, 5700 Denmark (map)
Jeanette Land Schou.

Jeanette Land Schou.

Pressemeddelelse, oktober 2018

Lørdag den 13. oktober er der fernisering på udstillingen Aspekter af landskab, der er kurateret af fotografen Stuart McIntyre. Temaet for udstillingen er landskabet, der knytter sig stærkt til malerkunsten, men blev brugt allerede af de tidligste fotografer både som genre og praksis.

At skabe landskabsfotografi er således at gå i en billeddialog med traditionen og de mange metaforer, som knytter sig til landskabsgenren. Landskabet som motiv peger både ud i det fysiske rum – stedet som konkret er besøgt – og ind i os selv som beskuere og som fotograf. Hvad er det, som er i fokus? Har det reference til et bestemt sted? Hvordan er lyset og stemningen? Hvad er med, og hvad er valgt fra?

Kristian Sæderup.

Kristian Sæderup.

Den amerikanske landskabsfotograf Robert Adams har udtrykt det således: “Landscape can offer us, I think, three verities - geography, autobiography, and metaphor. Geography is, if taken alone, sometimes boring, autobiography is frequently trivial, and metaphor can be dubious. But taken together the three kinds of representation strengthen each other and reinforce what we all work to keep intact- an affection for life.

At skabe interessante landskabsfotografier kræver en forhøjet opmærksomhed – en intens væren i nuet. Dette leverer de udstillende kunstnere trods deres forskellighed både med hensyn til motiver, udtryk og teknikker. På udstillingen kan således ses omkring 150 fotografier i både farve og sort/hvid, store og små formater, dronefotos, fotogravure og meget mere.

Stuart McIntyre siger følgende om udstillingen, som han har kurateret: “Opgaven var at samle en gruppe kunstnere, som kan supplere hinanden og lave en varieret, men sammenhængende udstilling i hele huset. Fælles for de inviterede kunstnere er en søgen efter mere end det sete i landskabet gennem deres tilgang til fotografiet. En koncentration og et nærvær, som peger på dybere lag i billedet. De arbejder med meget forskellige visioner, forskellige teknikker og fra forskellige dele af verden, men alle har de en sensibilitet og stor erfaring med emnet. Det er intet her, der minder om postkort-fotografi.”

John Webb.

John Webb.

De tretten kunstnere som kommer fra England og Skandinavien er:
Stuart McIntyre (DK), John S. Webb (S), Gerry Johansson (S), Christina Capetillo (DK), Rasmus Degnbol (DK), Stig Stasig (DK), Jeanette Land Schou (DK), Inger Lise Rasmussen (DK), Mike Kollöffel (DK), Stine Krøijer (DK), Emil Ryge (DK), Richard Davies (UK), Beniamino Solinas (DK) og Kristian Sæderup (DK).

Fernisering: d. 13. oktober, kl. 14-16.
Åbningstale v. Finn Thrane, tidligere leder af Museet for Fotokunst, Brandts.
Rundvisning med kunstnerne: Lørdag d. 3. november, kl. 14.
Udstillingsperiode:
d. 14. oktober – 18. november, 2018.
Åbningstider: Tirsdag - søndag, kl. 11-16.