0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "...ACHERONTA MOVEBO"


  • RØM, København 24 Grønttorvet Valby, 2500 Denmark (map)

GEORG FUCHSSTEINER, BENEDIKT GAHL, RAYMOND GANTNER, ANGELA GEISENHOFER, IOAN GROSU, CHRISTIAN HONOLD, VEIT KOWALD, MAHLERGRUPPE, ANNABELLE MEHRAEIN, MARCEL RALLE, REGINE RODE, GEORG SCHATZ, JOHANNES TASSILO WALTER, ELISABETH WIESER

Pressemeddelelse:

RØM er stolte over at præsentere ...Acheronta Movebo - en gruppeudstilling med en række unge kunstnere fra München kurateret af Claus Hugo Nielsen og Tommy Petersen.

Claus Hugo Nielsen og Tommy Petersen har begge et indgående kendskab til kunstscenen i München. Claus Hugo Nielsen studerede på Akademie der Bildenden Kunste i München fra 2005-2011 og Tommy Petersen var på udveksling i byen fra Det kongelige Danske Kunstakademi i 2005-2006. De har derfor opbygget et stærkt netværk i den sydtyske by, hvor de siden 2005 løbende har lavet forskellige udstillingsprojekter i institutionssammenhæng samt på gallerier og kunstnerdrevne udstillingssteder. Med dette udgangspunkt har de kurateret ...Acheronta Movebo, som netop bærer præg af deres personlige berøring med kunstscenen i München.

Dén energi og mentalitet som filmskaberne Rainer Werner Fassbinder og Werner Herzog rummer, der begge oprinder fra byen, finder kuratorerne genkendelig i kunstscenen dér. Det teatralske og følelsesbetonede samt den personlige iscenesættelse er på alle måder et slående særkende, når man oplever Münchens kunstscene med danske øjne. Hvilket er nogle af de aspekter, ...Acheronta Movebo udforsker.

Udstillingen består både af værker, som de udstillende kunstnerne har foræret hinanden indbyrdes samt værker udvalgt på kuratorernes studio visit hos kunstnerne. Karakteristisk for den type værker kunstnere bytter indbyrdes, er, at de ofte er beskedne i størrelsen, men at de til gengæld har et meget personligt og intimt præg. Det er bl.a. denne intimitet, kuratorerne finder interessant, og som de vil forsøge at fremhæve i udstillingen.

Værker fra en kunstner til en anden bliver tilmed sjældent udstillet; både grundet det ofte intim/personlige præg, men også grundet den manglende økonomi, der ligger i at udstille privatejede værker. Disse faktorer kan dog siges at blive ophævet, når udstillingen udfolder sig på en kunstnerdrevet udstillingsplatform, hvor det er kunstnere, der står bag alle processerne.

...Acheronta Movebo åbner efterårssæsonen på RØM i et sammenfald med Cph Art Week 2017, hvor tematikken i år er Sound & Vision. I den forbindelse optræder Claus Hugo Nielsen og Gry Bagøien med deres band Perlemor til et event på RØM mandag den 28. august kl. 18.00-19.00. Gry Bagøien udstiller i samme periode hos udstillingsstedet PIRPA, som er RØMs nabo.

Fernisering: Fredag d. 11. august, kl. 17-20 | Facebook event