0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "3D FEMALE"


  • Viborg Kunsthal, Viborg Riddergade 8 Viborg, 8800 Denmark (map)
Lene Baadsvig  "Ørmen,"  2017.

Lene Baadsvig "Ørmen," 2017.

Pressemeddelelse, december 2017

Sian Kristoffersen, Anne Sofie Sandal, Charlotte Thrane, Johanne Skovbo Lasgaard, Lene Baadsvig Ørmen, Pernille Kapper Williams, Marianne Jørgensen, Valerie Collart og Louise Sparre

Viborg kunsthal præsenterer i vinterhalvåret 2017-18 3D Female - en skulpturudstilling skabt i samarbejde med kurator og kunstner Louise Sparre. Udstillingens ni kunstnere er alle markante samtidskunstnere som i deres nyskabende kunstneriske praksisser tør sætte ting på spil og til debat. De arbejder med kroppen, formen, objektet og sanseligheden i deres værker. De anvender et bredt spektrum af materialer, der strækker sig fra papkasser, metal, silke, gips, pvc print, makeup, beton, foto, ready mades, stof og ler. Fælles for alle er, at de arbejder i tre dimensioner med objektet og skulpturen.

De tredimensionelle værker er et modsvar på al den tid, som vi tilbringer foran noget todimensionelt – en computer, mobiltelefon eller en fladskærm. Vi har distanceret os fra det kropslige og muligvis også fra følelsen af at være fysisk tilstede i verden. Med udstillingen sættes der fokus på det fysiske, det der eksisterer lige dér foran en, materialiteten og på en kropslig forankring i en foranderlig verden.

De ni kvindelige kunstnere bringer deres forståelse af tredimensionalitet, kropslighed og tilstedeværelse i verden ind i deres værker – og derved bliver deres eget køn et tema i udstillingen. 3D Female udforsker den kvindelige kunstneriske praksis og præsenterer et nuanceret billede af, hvad samtidskunsten kan.

Fernisering: Torsdag d. 7. december 2017, kl. 19. | Facebook event
Velkomst v/ Bodil Monrad, udstillingsleder på Viborg Kunsthal
Intro til udstillingen v/ Louise Sparre, kurator og kunstner.
Flere af kunstnerne vil være tilstede.