0
0
Back to All Events

GROUP SHOW "ENCOUNTERS – NORDIC PHOTOGRAPHY BEYOND BORDERS"


  • Fotografisk Center, København Staldgade 16 København V, 1699 Denmark (map)
Sandra Mujinga. From the video installation, Catching Up, 2017.

Sandra Mujinga. From the video installation, Catching Up, 2017.

Pressemeddelelse, maj 2019

Afstanden mellem lande bliver mindre i kraft af teknologi og globalisering, men alligevel oplever vi stadig mange interne kontroverser og fremmedgørelse. I udstillingen Encounters har en række nordiske kunstnere, kuratorer og institutioner undersøgt vores forhold til hinanden, og hvad vi er fælles om på trods af kontroverser og fremmedgørelse.

Udstillingen består af kunstværker af de fem nordiske samtidsfotografer/billedkunstnere: Miia Autio (FIN) Nanna Dubois Buhl (DK), Bára Kristindóttir (IS), Sandra Mujinga (NO) og Johannes Samuelsson (SE). Fælles for kunstnerne er, at de arbejder med møder, der går udover samfundets ellers etablerede grænser – både de geografiske, sociale, personlige og mediemæssige – på trods af vidt forskellige tilgange og teknikker.

Miia Autio, I Called Out for the Mountains, I Heard Them Drumming, 2014-2015.

Miia Autio, I Called Out for the Mountains, I Heard Them Drumming, 2014-2015.

Ordet ’encounter’, som er en del af udstillingens titel, beskriver et tilfældigt og ofte intenst eller følelsesmæssigt møde; et møde der kan resultere i et sammenstød mellem fjendtlige grupper eller personer. Dette ses ikke åbenlyst i udstillingen, men visuelt kan man se sammenstødene mellem systemer gennem værkerne.

Udstillingen tager aktuelle emner op til diskussion, såsom migration, miljø, politik, kulturudveksling, teknologi og lokale / globale forandringer. Derudover konfronteres beskueren med forholdet til ’den anden’. Den anden kan her forstås som en anden kultur eller et andet menneske.

Encounters – Nordic Photography Beyond Borders er et kuratorisk samarbejde mellem fem nordiske kuratorer og institutioner; Jóhanna Gudrún Árnadóttir (Reykjavík Museum for Fotografi, Reykjavík, Island), Kristine Kern (Fotografisk Center, København, Danmark), Tiina Rauhala (Finlands Museum for Fotografi Helsinki, Finland), Susanne Saether (Henie Onstad Kunstcenter, Oslo, Norge) og Sara Walker, Louise Wolthers og Dragana Vujanović Östlind (Hasselblad Stiftelsen, Göteborg, Sverige). Encounters kan ses på Fotografisk Center under Copenhagen Photo Festival, fra d. 6. juni-16. juni. Der vil i den forbindelse være mange andre udstillinger og arrangementer med fotografi at se - både inden for og uden for Danmarks grænser.

Nanna Debois Buhl. From the video installation The Dogs of Sector X, 2016.

Nanna Debois Buhl. From the video installation The Dogs of Sector X, 2016.

Åbning: Fredag d. 7. juni, kl. 17-19.
Udstillingsperiode:
D. 8. juni - 18. august, 2019.
Åbningstider:
Tirsdag-fredag, kl. 12-18. Torsdag, kl. 12-20. Lørdag-søndag, kl. 12-16.

Udstillingen er støttet af A. P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Fond til Almene Formaal og Sveriges Ambassade i København.