0
0
Back to All Events

GITTE LÆGÅRD "SCULPTURAL COLLAGES"


  • Four Boxes Gallery, Skive Krabbesholm Alle 15 Skive, 7800 Denmark (map)
Gitte Lægård,  Sculptural Collages  | Foto af Christian B.

Gitte Lægård, Sculptural Collages | Foto af Christian B.

D. 14. september åbner tekstildesigner Gitte Lægård udstillingen Sculptural Collages i Krabbesholm Højskoles smukke og rummelige udstillingsbygning Four Boxes Gallery. Til og med d. 21. september er udstillingen åben for højskolens elever og offentligheden. Sculptural Collages består af 7 skulpturer, der undersøger mødet mellem analoge og digitale printteknikker på forskellige materialeflader.

Ved at printe på utraditionelle materialer hentet fra byggeindustrien, som flamingo, plexiglas, skum og træ udfordrer hun printproduktionen for at finde frem til nye måder og kontekster, hvorpå tryk og digitalprint kan anvendes fremadrettet. I skulpturerne anvender hun materialer fra byggeindustrien, teknikker fra tekstildesign og formsprog fra kunsten, hvilket gør udstillingen vedkommende for en bred faggruppe. Indgangsvinklen til projektet er intuitiv og undersøgende, hvilket tilfører collagerne en særegen sanselighed, som fastholder og betager beskueren visuelt.

Ud over at undersøge nye muligheder for brugen af print ønsker hun med udstillingen at belyse, hvad en tekstildesigner er og kan i dag, og tydeliggøre hvordan fagligheden kan tænkes ind i fremtidige rummelige samarbejder. Det kan f.eks. være i udvikling af facader til arkitektoniske projekter og udsmykningsopgaver.

Udstillingen er sponsoreret af:
Kvadrat, BPI, RIAS, HVID GRAFISK og Farvekompagniet Granat

Om Gitte Lægård
Gitte Lægård er en multidisciplinær designer og kunstner uddannet med en MA i tekstil fra Kolding Designskole. Hun er bosat i Aarhus og har værkstedsplads på Godsbanen.

Hendes arbejder udstråler altsammen en særegen stoflighed som et resultat af hendes tekstile baggrund. Gitte Lægårds stil er kendetegnende et figurativt univers, der udfordrer beskuerens oplevelse gennem arbejdet med skala, form og farver. Hun kan finde inspiration overalt og i alle materialer og ser begrænsninger som kreative benspænd, der kan udvikle unikke udtryk.

Hun arbejder med fokus på materialeundersøgelser og analoge teknikker, som hun kombinerer med industriens digitale processer. I dette møde opstår en spændende vekselvirkning.

Earlier Event: September 3
KEEP ART FLAT!
Later Event: September 15
MUSEUM PIST PROTTA