0
0
Back to All Events

FILMVISNING: KIM RICHARD ADLER MEJDAHL "DAYS OF AL"

  • Organon, Odense Store Glasvej 53 Odense, 5000 Denmark (map)
Kim Richard Adler Mejdahl “DAYS OF AL.”

Kim Richard Adler Mejdahl “DAYS OF AL.”

Pressemeddelelse, juni 2019

ORGANON ser frem til at vise Kim Richard Adler Mejdahls gotiske landbrugsgyser DAYS OF AL.

Svinet er på mange måder en uadskillelig del af den danske selvfortælling. I DAYS OF AL bliver vilkårene som nationalspisen produceres under brugt som en rædselsvækkende metafor, for hvordan vold og rædsel kan indbindes i en selvfølgelighed, der løber koldt ned ad ryggen. I løbet af filmen bliver beskueren taget med ind i nogle afgørende dage i en navnløs ung mands liv. Vi følger hans forsøg på at dykke ned i sin fortid, sin dysfunktionelle families liv på et lille landbrug, og i sidste ende ser vi, hvordan dette forsøg på at møde fortiden resulterer i en opløsning og fremmedgørelse overfor sin egen krop og omverden.

Kim Richard Adler Mejdahl lader beskueren bombardere med både visuelle og auditive effekter i denne fortælling om fortid og psyke. Den tilhørende lydside, som er udgivet som selvstændigt soundtrack på labelet Cech Records, er skabt under musikeraliaset Kim Kim. I filmen indgår den eksperimenterende elektroniske musik med dumpe rytmer, svineskrig, fuglekor og hviskende stemmer i en effektfuld dialektik med filmens timelapses, slowmotion-sekvenser, klassisk stopmotion, special effects og CGI-animation. DAYS OF AL minder ligesom Kim Richard Adler Mejdahls andre projekter beskueren om, at så meget som chokeffekter kan give os hjertebanken, så er der dog næsten ikke noget mere uhyggeligt end det tilsyneladende normale, hvor rædsel, svigt og vold ligger lige under overfladen.

Kim Richard Adler Mejdahl tog afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i maj 2019 og har taget sin BA på Det Fynske Kunstakademi. Han blev sidste år tildelt juryens Solopris ved Charlottenborgs Forårsudstilling for sine værker ODE og No Ozone, og DAYS OF AL blev lavet på invitation til dette års Forårsudstilling. Kim Richard Adler Mejdahls kunst er kendetegnet ved en stor åbenhed omkring den fortid der definerer ham som kunstner. Således inddrager han ikke kun sine barndoms- og ungdomstraumer i de temaer han undersøger, men ved at lade nære familiemedlemmer (og sin hund) optræde i sine værker, opstår en særlig rå intimitet i hans kunst.

Arrangementet afholdes ifbm. en fælles kunstdag arrangeret i samarbejde med Det Fynske Kunstakademi og en række kunstaktører i Odense d. 14. Juni 2019. Filmvisningen er støttet af Odense Kommune.

Filmvisning: Fredag d. 14. juni, kl. 17 | Facebook event
Filmen præsenteres af kunstneren selv.
OBS: Billetter er gratis men skal pga. begrænset plads bestilles her.

Earlier Event: June 14
NOUR FOG "BODY OBJECTS" 📷