0
0
Back to All Events

FESTIVALEN THESMOFORIA


  • Villa Kultur, København Krausesvej 3 København, 2100 Denmark (map)
52999950_365896287342552_2679440035081617408_o.jpg

Pressemeddelelse, april 2019

Festivalen Thesmoforia er et ritual, en vækstlagsplatform og en kunstfestival der inviterer hele kroppen ind. Festivalen finder sted 17-19 maj 2019.

Thesmoforia var i antikken en myte og et tre dage langt ritual for kvinder, der skulle sikre frugtbarhed og ære gudinden Demeter og hendes datter Persephone. Festivalen Thesmoforia genopliver ritualet som en platform for vækstlaget og en tre-dages kunstfestival der inviterer hele kroppen ind. Over festivalens tre dage nyfortolker og formidler unge skabere indenfor performance, video, lyd, installation, tekstil, billedkunst mm. det antikke rituals oprindelige tre faser. 21 værker og performances kan opleves alle tre dage. 6 performances kan opleves på én eller to af dagene. I biblioteket kan man fordybe sig i en masse tekstlige bidrag til festivalen og i Villa Kulturs fantastiske have vil der være bar.

Program:

17. MAJ – RENSELSE – kl. 19-23
Renselse er en åbningsaften med ro på – en forberedelse til det som kommer, og begyndelsen på en afklaring med det, der er gået forud. Vi åbner for kanalerne, lader det flyde og giver lyd til hvad end der måtte befinde sig lige under overfladen.

Performances:
Kl. 19.30: Monica Hedwig & Nadia Avoghlian Kristensen.

18. MAJ – SORG – kl. 11-23
På denne dag dyrkes det mørke, det tunge og det, som ikke forsøger at være optimistisk. Vi dykker ned i dybet i stedet for at undvige det.

Performances:
Kl. 11-23: Liv Cappi Grunnet & Marie Kim.
Kl. 14: Frederik Vium.
Kl. 18.20: Clara Ottignon, Line Winther Olesen & Laura Spottag Fog.
Kl. 19: Anton Hedevang.
Kl. 19: Monica Hedwig & Nadia Avoghlian Kristensen.
Kl. 22: Viktor Dahl & Ida Niegaard.

19. MAJ – FEJRING – kl. 11-18
Fejring knytter sig til opmærksomhed, afrundinger, sentimentalitet og fest selvfølgelig. På denne dag vil vi se værker i fuldt flor for sidste gang. Og fejre ikke mindst!

Musik:
Kl. 15-17: Kapow Collective.

Performances:
Kl. 11.15, 13 og 14.15: Teresa Schou & Ane Carlsen.
Kl. 17: Clara Ottignon, Line Olesen & Laura Spottag Fog.

Talks:
Kl. 13.45: Franciska Brodersen.

 

Thesmoforia søger at betone koncepter og måder, at være i verden på, som står i kontrast til de fremherskende tendenser i det 21. århundrede: Er den som gemmer forråd til vinteren ligeså heroisk, som den der besejrer oksen? Kunne fordybelse og følsomhed være et alternativ til institutionaliseret effektivisering og højtråben? Kan man leve og tænke cyklisk i en verden med en lineær historiefortælling? I arbejdet med værker til festivalen forholder skabere sig derfor frit til tre begreber og deres modsætninger, som kritisk afsæt, som fremgangsmåde, som formsprog: Det fordybende (fremfor det effektiviserende), det cykliske (fremfor det lineære) og det omsluttende (fremfor det penetrerende).

Thesmoforia er skabt af: Teresa Fogh Schou, Ane Carlsen, Laurits Honoré Rønne, Sebastian Lavin, Clara Ottignon, Laura Spottag Fog, Randi Hagemann, Line Winther Olesen, Liv Cappi Grunnet, Mette Marie Hoeg von Essen, Marie Skovgaard Larsen, Lea Ingemann Bjerg, Helene Ridderberg, Rose Scott, Jacobe Suissa, Freja Riemann, Malte Trankjær, Monica Hedwig, Nadia Avoghlian Kristensen, Sarah Pihl Petersen, Mira Rostrup, Magnus Holger, Aslak Warming, Anton Hedevang, Thea Møller Jensen, Frederik Vium, Ida Niegaard, Viktor Dahl, Nanna Gabriela, Emilia Sølvsten, Louise Ørsted Jensen, Marie Søe Plougsgaard, Sofie Bonde Lenau, Iris Grønbæk, Aron Munk Rösing.

Festivalen finder sted i Villa Kultur og er støttet af Roskilde Festival og Østerbro Lokaludvalg. Arrangementet er gratis og åbent for alle.