0
0
Back to All Events

FEMINISTISK KOLLEKTIV UDEN NAVN "FCNN NEWS"


  • ARoS, Aarhus Aros Allé 2 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Feministisk kollektiv uden navn. PR foto.

Feministisk kollektiv uden navn. PR foto.

Pressemeddelelse, april 2018

Feministisk nyhedsstudie rykker ind i ARoS Public.

Som artists in residence i ARoS Atelier vil Feministisk Kollektiv Uden Navn (FKUN) gennem hele april måned bringe nyheder fra et feministisk perspektiv: Bl.a. om den skæve repræsentation, der hersker i kunstverdenen, eller om den gentrificering – og modstanden mod den – som lige nu gør sig gældende både på regionalt og internationalt plan. FCNN News er nyheder, der ikke gentager det ritual der dagligt udspiller sig i de danske stuer, hvor de privilegerede ser apatisk på andres lidelser og får bekræftet deres eurocentriske verdensbillede. Det er derimod nyheder, der vender fokus mod magten, og i samme bevægelser inkluderer dem, som normalvis bliver talt om og ekskluderet.

På den måde ligger FCNN News i forlængelse af FKUN’s hidtidige arbejde. Sideløbende med en performativ kritik af etisk problematiske kunstpraksisser har kollektivet arbejdet frem imod en alternativ praksis, som beror på kollektivitet, aktivisme og inklusion. Det handler ikke om at skabe kunstværker, der kan indgå i varekredsløbet, men om at bruge kunsten som en platform: for kritik, aktivisme, community-building og inklusion af dem, der ellers ikke inviteres indenfor i kunst- og kulturinstitutionerne. Det er ikke kunst for kunstens skyld, men nærmere en kunst imod kunsten; imod de patriarkalske og eurocentriske magtformer, der hersker i den vestlige kunstindustri, og som begrænser adgangen for dem, der ikke indtager den privilegerede identitet: en hvid cis-mand.

FCNN News. PR foto.

FCNN News. PR foto.

ARoS Atelier er en del af ARoS' formidlingscenter, ARoS Public. Det er et arbejdsrum for skiftende kunstnere – nationale, internationale, ukendte og verdensberømte – der for kortere eller længere perioder flytter deres praksis indenfor på ARoS. I løbet af april måned vil ARoS’ besøgende kunne se FKUN’s nyhedsstudie og lytte med inde på museet.

Feministisk Kollektiv Uden Navn blev dannet i 2016 og består af: Lil B. Wachmann, Dina El Kaisy Friemuth og Anita Beikpour. Følg løbende med i deres nyheder på Instragram.

Earlier Event: March 31
METTE BOEL "SUNKISSED" 📷
Later Event: April 3
GRUPPEUDSTILLING "NYE RØR"