0
0
Back to All Events

OPEN STUDIOS #5: TRINE SØNDERGAARD, JØRGEN CARLO LARSEN OG MARIANNE HESSELBJERG

  • Fabrikken for Kunst og Design, København Sundholmsvej 46 København S, 2300 Denmark (map)
Marianne Hesselbjergs værksted. Foto: Fabrikken for Kunst og Design.

Marianne Hesselbjergs værksted. Foto: Fabrikken for Kunst og Design.

Pressemeddelelse, april 2019

FABRIKKENs kunstnere og designere byder indenfor til Open Studios – kom med, og få et blik ind i kunstens maskinrum. Mød kunstnerne Trine Søndergaard, Jørgen Carlo Larsen og Marianne Hesselbjerg i deres personlige værksteder, og oplev dem fortælle om deres kunstneriske proces og arbejde bag deres værker. Efter besøg i værkstederne byder vi på et glas vin.

Open Studios er et tilbagevendende event på FABRIKKEN, hvor du får et unikt indblik i den kunstneriske praksis og proces hos nogle af tidens fremtrædende samtidskunstnere. Hver den sidste torsdag i måneden inviterer kunstnere og designere på besøg i deres værksted på FABRIKKEN. Aftenen byder på tre kunstneroplæg, hvor der være rig mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere på arbejdet som professionel kunstner. Efter besøg i værkstederne byder FABRIKKEN for Kunst og Design på et glas vin.

Marianne Hesselbjergs værksted. Foto: Fabrikken for Kunst og Design.

Marianne Hesselbjergs værksted. Foto: Fabrikken for Kunst og Design.

Marianne Hesselbjergs værksted. Foto: Fabrikken for Kunst og Design.

Marianne Hesselbjergs værksted. Foto: Fabrikken for Kunst og Design.

Trine Søndergaard (1972) er en dansk fotografisk billedkunstner. Hendes arbejde er præget af en præcision og sensibilitet, der eksisterer sammen med en undersøgelse af fotografiet, dets grænser og hvad der udgør et billede. Søndergaard gjorde sig bemærket med serien Now That You Are Mine, om prostituerede i Skelbækgade på Vesterbro, som hun modtog den prestigefyldte tyske bogpris Albert Renger Patzsch Preis for i 2000. Siden da er det blevet til en række hædersbevisninger, herunder et treårigt arbejdslegat fra Statens Kunstfond. Søndergaards værker har været udstillet på solo- og gruppeudstillinger verden over. Hun er repræsenteret i flere offentlige samlinger, bl.a. MUSAC Museo de Arte Contemporáneo de Castilla y Leon i Spanien, The Museum of Fine Arts i Houston, USA, Hasselblad Foundation i Sverige, ARoS, Statens Kunstfond og Ny Carlsbergfondet. I oktober 2018 åbnede hun en omfattende soloudstilling på Musée d'Art Moderne André Malraux i Le Havre, Frankrig. Kunstneren modtog Anne Marie Telmányis ærespris for kvindelige kunstnere i marts 2018. Hun er medlem af Grønningen og repræsenteret af Martin Asbæk Gallery samt og Bruce Silverstein Gallery.

Jørgen Carlo Larsen arbejder ofte med interessen for både kunstnerens og 'almindelige menneskers' behov for at sætte et præg på den virkelighed, vi kalder vores fælles kulturelle rum. Han undersøger konceptet at vi "indretter os", som fx manifesteres, når en haveejer hænger CD'er op i et kirsebærtræ for at holde fuglene væk. Jørgen Carlo Larsen arbejder i feltet mellem det banale og mere sammensatte og komplicerede, hvor det klassiske og det tilfældige krydser hinanden. Jørgen Carlo Larsen (f. 1954) er uddannet på Glyptoteket ved Egon Bjerg Nielsen og på Kunstakademiet i København hos bl.a. Richard Winther og Bjørn Nørgaard. Jørgen Carlo er medstifter af TAPKO og Skulpturi.dk.

Marianne Hesselbjerg (1949) arbejder med skulpturer og installationer, der tematiserer afgræsninger i fysisk og mental forstand. Hun beskæftiger sig indenfor et bredt felt af materialer, som oftest rummer et minimalistisk og køligt udtryk. Hendes stedspecifikke værker rummer en refleksion over samspillet mellem rum, materialitet og struktur. Værkerne balancerer et sted imellem et minimalistisk formsprog, en forankring i rummet og en større fortælling. Man kan sige at hendes værker på én og samme tid erobrer og smelter sammen med rummet. Rummet er lige så vigtigt for værkerne, som værkerne er for rummet. Marianne Hesselbjerg er født i 1949 i Hvirring, og er uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi (1979-1986). Hesselbjerg bor i dag i København og arbejder på FABRIKKEN i Sundholm.

Tidspunkt: Torsdag d. 23. maj, kl. 17.00-19.00.
Entré: Billetter kan købes på Billetto til 30 kr. (eksklusiv gebyr). Følg linket her.