0
0
Back to All Events

EVA KOT'ÁTKOVÁ "CONFESSION OF THE PIPING SYSTEM"


  • Kunsthal Charlottenborg, København Nyhavn 2 København, 1051 Denmark (map)
Eva Koťátková “Stomach of the World,” 2017 (detalje). Foto: 21erHaus, Wien. Courtesy Eva Koťátková, Hunt Kastner og Meyer Riegger Berlin/Karlsruhe.

Eva Koťátková “Stomach of the World,” 2017 (detalje). Foto: 21erHaus, Wien. Courtesy Eva Koťátková, Hunt Kastner og Meyer Riegger Berlin/Karlsruhe.

Pressemeddelelse, august 2019

Kunsthal Charlottenborg er stolte af at vise den første store soloudstilling i Skandinavien med den fremstormende samtidskunstner Eva Koťátková. Confessions of the Piping System er titlen på den internationalt anerkendte kunstners scenografiske udstilling, der præsenterer helt nye værker på Kunsthal Charlottenborg fra 20. september.

I efteråret præsenterer Charlottenborg den første soloudstilling i Skandinavien med den kritikerroste tjekkiske kunstner Eva Koťátková, der de seneste år har markeret sig på den internationale kunstscene.

Surrealisme lurer under overfladen
Eva Koťátkovás forunderlige kunstneriske vokabular kan opleves i alle afkroge af den scenografiske udstilling: plakater med tekst, bure og andre foruroligende jernstrukturer og en overdimensioneret metalsaks, der står lænet op ad væggen i et rum med snitmønstre og tekstiler. I en stor vitrine præsenteres hundredevis af motiver, som kunstneren møjsommeligt har klippet ud af en bog, og publikum kan ligge i en kæmpemæssig seng og lytte til optagelser med børn, der beskriver deres drømme. Et nyt omfattende værk, skabt særligt til udstillingen på Kunsthal Charlottenborg, forener skulptur, tekst og performance og understreger Koťátkovás teatralske udtryk.

Mulighed for at tænke og handle frit
Koťátkovás skulpturelle tableauer udfolder relationen mellem mennesker, idéer og objekter. Hun er interesseret i forholdet mellem det private og personlige på den ene side – vores drømme, kreativitet, engagement – og det offentlige og autoritære på den anden. Hvilke regelsæt forholder vi os til i vores hverdag? Koťátková peger på hvordan vi præges og hæmmes af indlejrede institutionelle strukturer, hvordan indre og ydre impulser kan være i konflikt med hinanden, men udstikker med sine værker samtidig muligheder for, hvor og hvordan mennesket kan tænke og handle frit.

Eva Koťátková (f. 1982 i Prag) har udstillet over det meste af verden, bl.a. på Venedig Biennalen og på New Museum såvel som Metropolitan Museum of Art i New York. Hun er lige nu aktuel på Istanbul Biennalen og har senere på året en soloudstilling på det velrenommerede Kestner Gesellschaft i Hannover. Confessions of the Piping System på Kunsthal Charlottenborg er kurateret af Henriette Bretton-Meyer og er Eva Koťátkovás første soloudstilling i Skandinavien.

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond, Statens Kunstfond.

Fernisering: Fredag d. 20. september, kl. 17-20 | Facebook event
Udstillingsperiode: 21. september 2019 - 16. februar 2020.
Åbningstider: Tir-fre: kl. 12-20, lør-søn: kl. 11-17.