0
0
Back to All Events

ESKE KATH & OH LAND "SKIBET"


  • Nikolaj Kunsthal, København Nikolaj Plads 10 København K, 1067 Denmark (map)
Eske Kath & Oh Land, Skibet. Foto: P.

Eske Kath & Oh Land, Skibet. Foto: P.

Pressemeddelelse, August 2017

Nikolaj Kunsthals nye store udstilling SKIBET er skabt af billedkunstneren Eske Kath og musikeren Oh Land og henvender sig til både børn og voksne. Udstillingen, der er en totalinstallation for alle sanser, tager udgangspunkt i forestillingen om et kæmpe containerskib i tre etager.

SKIBET er navnet på Nikolaj Kunsthals nye store satsning for både børn og voksne, der har verdenspremiere d. 23. august 2017. Udstillingen er skabt af billedkunstner Eske Kath og musiker Nanna Fabricius Øland - også kendt som Oh Land. Den kan opleves frem til 7. januar 2018.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

En udstilling for alle sanser
Det første, der møder én, når man træder ind i kunsthallen, er indtrykket af et kæmpe containerskib i kirkebygningens hovedskib. Skibets skrog og retning gennem rummet markeres af en fastfrossen slipstrøm af bølger, man kan bevæge sig rundt på. Containere er stablet op i tre etager, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse i skibets indre. Fra udkigsdækket kan man skue ud over havet og bl.a. se halvt sunkne containere - faldet af skibet på dets vej. Skibets tre dæk rummer perspektiver på udstillingens temaer. Temaer som både vedrører det enkelte menneske og som vores fælles skæbne.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

Udstillingen fylder hele kunsthallens store hovedskib, ligesom også orglet er inddraget med en interaktiv lyd komposition. SKIBET tager bl.a. udgangspunkt i Nikolaj Kunsthals kirkebygning, der er opkaldt efter de søfarendes helgen, Sct. Nikolaj. Udstillingen lægger sig i forlængelse af Nikolaj Kunsthals mangeårige tradition for at skabe en særlig type udstilling, der henvender sig til alle aldersgrupper. Andreas Brøgger, leder af Nikolaj Kunsthal, siger:

"Vi er glade for at kunne præsentere SKIBET, årets udstilling for både børn og voksne skabt af Eske Kath og Oh Land i et særligt samarbejde. SKIBET appellerer til alle sanserne og har samtidig meget på hjerte i forhold til den tid, vi lever i lige nu. Udstillingen rejser således almene menneskelige spørgsmål om, hvad der er vigtigt at have med sig, hvor vi er på vej hen, og hvem eller hvad der sætter kursen."

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

Et liv i én container
De to kunstnere, billedkunstner Eske Kath og musiker Oh Land, har ofte arbejdet sammen på hinandens projekter, men SKIBET er deres første større udstillingsprojekt og det første projekt, hvor de er fælles om at skabe alt fra idé til udførelse. Idéen til SKIBET kom bl.a. af deres oplevelse af at flytte fra New York til Danmark for et år siden, hvor de bestilte en container til at få sejlet deres ejendele hertil. Her fik de at vide, at et helt liv i den vestlige del af verden typisk kan pakkes sammen og være i en 20-fods container.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

”SKIBET er barnet. Man sætter det i vandet og håber, at det finder sin egen vej. Man kan lade skibet med meget – men man kan ikke glatte bølgerne ud. Det skal sejle selv. Det er ikke en betydning, andre behøver tillægge udstillingen, men for os blev det til et meget følelsesladet projekt,” lyder det fra Oh Land.  

Eske Kath siger: ”Zoomer vi ud, er vi på sin vis alle om bord på et skib, hvis destination ingen kender. Vi kan dog fra broen tydeligt se, at skibet har kurs mod vandfaldet, men sætter vi tempoet ned eller drejer roret? Eller bilder vi os ind, at skibet er synkefrit? På Titanic fortsatte musikerne med at spille til det sidste.”  

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

Eske Kath & Oh Land, Skibet.

SKIBET kan opleves i Nikolaj Kunsthal fra d. 23. august til og med 7. januar 2018.
Entre koster 70 kr. for voksne og 30 kr. for børn. inkl. workshopkit.
SKIBET afholder fernisering onsdag 23. august 2017.

Workshop – skibet er ladet med...
I hele udstillingsperioden vil børn og voksne kunne fylde deres egen container i ministørrelse med drømme og hemmeligheder, der kan sættes på et fælles containerskib i workshoplokalet.