0
0
Back to All Events

ESBEN WEILE KJÆR "YOU CAN'T FAKE THIS MONUMENT OF MOVEMENT"


  • Politikens Galleri, København 37 Rådhuspladsen København, 1550 Denmark (map)

“The last possible deed is that which defines perception itself, an invisible golden cord that connect us: illegal dancing in the courthouse corridors. If I were to kiss you here they’d call it an act of terrorism - so let’s take our pistols to bed & wake up the city at midnight like drunken bandits celebrating with a fusillade, the message of the taste of chaos”

- Hakim Bey, T.A.Z - The Temporary Autonomous Zone, Ontological Anarchy, Poetic Terrorism

You can’t fake this monument of movement.

Ravekulturens er siden sin opblomstring i 80’erne og 90’erne blevet tilskrevet et nærmest magisk potentiale for politisk opstand med sin evne til at mobilisere massevis af unge mennesker. Teoretikere, revolutionære og anarkister så dansegulvenes rå energi, frisættelsen af tanke og opførsel, der fulgte stofferne og forteelserne - og den medfølgende ødelæggelse af krop, sjæl og omgivelser - som de bærende elementer af en vild energi, som kunne nedrive det eksisterende samfund og blive næring til et nyt.

Mens de første (overlevende) ravere bliver pensioneret, står vi nu ansigt til ansigt med en ny og ændret realitet i ravekulturen. Det ukontrollable er blevet kontrollabelt. Verden over følger fester, festivaller og klubkultur hvad der kan synes som en forudbestemt opskrift. Vi går på den samme træflis, ved siden af de samme hegn og sidder på de samme midlertidige toiletter som vi gjorde i sidste weekend. Hvad udsprang fra et tilfældigt pakhus et ubetydeligt sted, har nu inspireret ‘million-dollar’-arrangementer, hvor vildskaben er akkompagneret af sikkerhedshegn, og hvor den forventede overdosis kan blive reddet af en ventende læge bag de fortryllende kulisser. Jagten på den ekstraordinære oplevelse er blevet repetition.

Ravekultur er - som så mange andre modkulturer - blevet forretning. Og stemmerne, der prædikede festens subversive kræfter, er dødt ud.

I udstillingen You can’t fake this monument of movement registrerer og arbejder Esben Weile Kjær med den æstetik og det narrativ, der knytter sig til ravekulturen.

You can’t fake this monument of movement er kurateret af Anna Weile Kjær.

Earlier Event: August 12
EVREN TEKINOKTAY "BERMUDA"
Later Event: August 19
LANDSKRONA FOTO FESTIVAL 2016