0
0
Back to All Events

ENGROS: SKULPTURUDSTILLING PÅ GRØNTTORVET I VALBY


60 billedkunstnere har skabt skulpturer og installationer til stor stedsspecifik udstilling i det nedlagte Grønttorv i Valby. Udstillingen ENGROS er blevet til på initiativ af Skulpturi og
Pirpa og åbner d. 19. maj 2017.

Valbys gamle grønttorv ligger lige nu omgivet af bjerge af asfalt, grus og beton. Med en utrolig hastighed forvandles bygninger til bunker af pulveriseret beton, der køres bort
for at give plads til en uendelig leverance af nye betonelementer. Grønttorvet er i en transformationsfase fra engroshandel med frugt og grønt til nybyggede boliger, og de næste to år er en del af området udlagt til midlertidige kulturaktiviteter. Skulpturi har, i samarbejde med udstillingsstedet Pirpa, hermed fået muligheden for at virkeliggøre en længe ønsket drøm, om at lave en stor udstilling for skulpturfagets mangeartede udtryk - en manifestation på tværs af generationer blandt nogle af de mest markante billedhuggere i Danmark, samt enkelte udenlandske gæster.

ENGROS er en kunstnerarrangeret og kunstnerstyret udstilling.

Med inddragelsen af nye territorier til skabelse og formidling af billedkunst, lægger ENGROS sig ind i en tradition, som igennem tiden har ført billedkunsten ud i alsidige rum. Det er et greb, som kan skærpe fokuseringen hos publikum og kunstner ved at etablere situationer i ikke kunst-indviede rum. Nye erkendelser vil i mange tilfælde trives bedst i nye områder.

På Engros-udstillingen placerer skulpturerne sig i de tomme industrilokaler og brede boulevarder, der hidtil kun har haft til formål, at huse nødvendige arbejdsfunktioner som administration, salg, opbevaring og transport: I et presenningfirmas konkursbo er kunstnere flyttet ind i et inferno af materialer og maskiner. Skalpeller, stof og skrald organiseres i et sært og sart efterliv.

Et mørkt kølerum huser en installation af hundredevis af hvide voksæbler. Skulpturer hænges op, hvor der før har hængt lamper. Værker finder plads på lagerhylder, i skabe og på betongulv. Mellem bygningerne hægter skulpturer sig på vægge, bryder ud af ramper og kamuflerer sig som skilte. Pirpa fyldes af en stor installation med rådnende frugt og udstillingsstedet fungerer samtidig som udstillingens informationscentral.

Engros på Grønttorvet, Valby.

Engros på Grønttorvet, Valby.


Nanna Abell
Solveig Adalsteinsdottir
Lisbeth Bank
Julie Bitsch
Anders Bonnesen
Rune Bosse
Ole Broager
Mikkel Carl
Eva Steen Christensen
Jesper Dalgaard
Rose Eken
Esben Gyldenløve
Lone Høyer Hansen
Kasper Hesselbjerg
Ellen Hyllemose
Jytte Høy
Amalie Staunskjær Jakobsen
Klaus Thejll Jakobsen
Oscar Jakobsen
Veo Friis Jespersen
Kirsten Justesen
Marianne Jørgensen

Heine Klausen
Esben Klemann
Jørgen Carlo Larsen
Karin Lind
Karin Lorentzen
Mathias & Mathias
Ragnhild May
Henrik Menné
Morten Modin
Astrid Myntekær
Tina Maria Nielsen
Camilla Nørgård
Kaj Nyborg
Peter Olsen
Lars Bent Petersen
Cai-Ulrich von Platen
Bjørn Poulsen
Finn Reinbothe
Amitai Romm
René Schmidt
Thora Sigurdardottir
Christian Skjødt

Julie Stavad
Hartmut Stockter
Morten Stræde
Daniel Svarre
Laurits Nymand Svendsen
& Margrét Agnes Iversen &
Malte Klagenberg & Jens
Tormod Bertelsen & Søren
Krag & Cilla Leitao & Sune
Lysdal & Carla fra Hellested
& Lorenzo Tebano & Anna
Samsøe & Ásta Fanney
Sigurdardottir
Rikke Ravn Sørensen
Mikael Thejll
Charlotte Thrane
Fredrik Tydén
Sif Itona Westerberg
Torgny Wilcke
performance: Matthew Luck
Galpin & Jack Catling


SKULPTURI
Skulpturi, der består af en gruppe på 8 danske billedkunstnere, har lavet en lang række udstillinger med fokus på det skulpturelle felt. Siden 2007 har de drevet to udstillingssteder i København, hvor et væld af skulptører fra ind- og udland har været på plakaten. Sideløbende, og særligt efterfølgende, har gruppen udstillet i kunsthaller og på museer. Skulpturi arrangerer udstillinger, der med præcision og klarhed viser, hvad processen kan have med sig, når kunstnere selv står for alle led i udstillingsprocessen.
Læs mere på: www.skulpturi.dk

PIRPA
Er et nyt udstillingssted beliggende på Grønttorvet, og med en leveramme på 2 år. I
disse år er PIRPA omdrejningspunkt for stedspecifik, afsøgende kunstnerisk aktivitet i, og omkring Grønttorvets forladte industri- og lager bygninger. PIRPA skaber plads til de idéer og muligheder for samarbejder, der opstår når kunstnere møder disse mange tomme, kvadratmeter, der nu blot ligger og venter på nedrivning. Både billedkunstnere og andre beslægtede faggrupper bliver således inviteret til at lade området, dets historie og rumlige muligheder influere på deres kunstneriske bidrag.

FERNISERING finder sted 19. maj kl 17-22.
Matthew Luck Galpin og Jack Catling (UK), begge medlemmer af den internationale performancegruppe The Parlour Collective, præsenterer et nyt performanceværk. DJ duo’en Tutti Frutti spiller organisk og eklektisk stemnings- og dansemusik. Der vil desuden være mulighed for at købe mad og øl.

Udstillingsperiode: D. 20. maj - 24. juni 2017. Åbningstider: Onsdag - Søndag kl 12-18.
Sankt Hans fest og finissage: Torsdag d. 22. juni, kl 17-21.

Earlier Event: May 19
GRUPPEUDSTILLING "ULTIMATE IMPACT"
Later Event: May 19
THORBJØRN LAUSTEN "RUM"