Back to All Events

EMIL KROG, SOFIE BURGAARD & CECILIA FIONA "UNDER EN NY SOL"


  • Udstillingssted Q, København 2 Peder Skrams Gade København, 1054 Denmark (map)
UNDER EN NY SOL. Udstillingsplakat.

UNDER EN NY SOL. Udstillingsplakat.

Pressemeddelelse, april 2021

Fredag d. 9. april åbner “UNDER EN NY SOL” på Udstillingssted Q på Det Kgl. Danske Kunstakademi. Med udstillingen dykker Emil Krog, Sofie Burgaard og Cecilia Fiona ned i skabelsesakten som både kunstnerisk proces og mytisk fænomen. Igennem maleri og skulptur undersøger de, hvordan fiktioner og billeder kan kaste et nyt lys over verden og måske forvandle den. 

Med en interesse for ting der vokser, ændrer skikkelse, smelter sammen og stiger op udforsker Emil Krog, Sofie Burgaard og Cecilia Fiona forvandlingen som et gennemgående tematisk spor. Værkerne i udstillingen er på den måde små universer, små kosmosser med hver deres fortælling om en anden verden – både en indre og en ydre verden. Verdener, hvor former fødes og dør, bjerge skyder frem og synker sammen og hvor solen står op ved middagstid ved verdens ende. Emil Krog og Sofie Burgaard er studerende på kunstakademiet. Cecilia Fiona er autodidakt og er ved siden af i gang med en bachelor i kunsthistorie.

Udstillingsperiode og åbningstider (gratis entre):

  • Fredag d. 9. april, kl. 15-20

  • Lørdag d. 10. april, kl. 12-17

  • Søndag d. 11. april, kl 12-17

Grundet Covid-19 er der kun plads til et bestemt antal gæster i udstillingsrummet på samme tid. Så husk varmt tøj, da det kan være nødvendigt at vente ude foran, indtil der er plads i udstillingen.

Emil Krog, Flammernes pokal, 2021 (51 x 69 cm, oliemaling på spånplade).

Emil Krog, Flammernes pokal, 2021 (51 x 69 cm, oliemaling på spånplade).

Emil Krog (f. 1995)
Mine billeder er små kosmiske dramaer der foregå i en indre verden. De cirkler omkring tematikker såsom hyldest, stræben, transcendens og transformation. Jeg indånder en form for ophøjethed i billederne som b.la. er inspireret af religiøs billedskabelse.

Der udspiller sig en kamp i hvert af mine billeder. Imellem en fri og flydende associativ energi som møder viljen til et mere ordnende princip og et ønske om at opnå en visuel harmoni og enhedsfølelse.

Sofie Burgaard, Bladene bærer solen, 2021 (50 x 70 cm, oliemaling på lærred).

Sofie Burgaard, Bladene bærer solen, 2021 (50 x 70 cm, oliemaling på lærred).

Sofie Burgaard (f. 1997)
Med mine værkbidrag til udstillingen “UNDER EN NY SOL” har jeg især interesseret mig for former og objekters historiefortællende potentiale og for hvordan farver og mønstre appellerer til os, aktiverer vores sanser og drager os imod dem. Jeg er også interesseret i gentagelser og spejlinger som en måde at reflektere en mange-facetteret verden på. Gentagelse og symmetri er hyppigt forekommende fænomener i naturen og jeg betragter derfor også mine malerier som en slags pastelfarvede naturportrætter.

I flere af kompositionerne balancerer eller hviler figurer på hinanden og taler således om figurernes indbyrdes relationer eller tilhørsforhold. Hvem yder support for hvem? Et spørgsmål jeg også tager op i min skulptur ‘Skulptur med vedhæng’ hvor et stofbeklædt element bærers af et andet.

Cecilia Fiona, Jorden i sin favn, 2021 (120 x 100 cm, harelim og pigmenter på lærred).

Cecilia Fiona, Jorden i sin favn, 2021 (120 x 100 cm, harelim og pigmenter på lærred).

Cecilia Fiona (f. 1997) 
Jeg er optaget af, hvordan fortidens motiver og myter bevæger sig på tværs af historien og genopstår i nye former. Hvad sker der i mødet mellem den materielle virkelighed og fiktionens verden?

I mine malerier til udstillingen ‘UNDER EN NY SOL’ har jeg ladet mig inspirere af den kosmologiske fortælling om verdens oprindelse som beskrevet i Platons Timaios. I denne fortælling bliver kosmos tilblivelse fortalt som en proces fra kaos mod orden. Kosmos er med andre ord lig med orden og symmetri. Orden og kosmos bliver det gode, mens kaosset er det onde, den verden vi ikke vil have. At kaos anskues som noget negativt, synes jeg er en skam, for med kaos kommer muligheden for evig forandring og uendelige muligheder for nye verdensbilleder.

Med mine værker har jeg forsøgt at skabe fortællinger om verden inden den er skabt, inden den er ordnet. De er fortællinger om kaos, mangel på grænser og evig forandring. De undersøger det rum, der eksisterer inden verden tager form og inden mennesker, dyr og natur bliver adskilte væsner.

Later Event: April 9
YUKARI HOTTA "UTSUWA" 📷