0
0
Back to All Events

EKSPERIMENT 111: ANN LISLEGAARD, LEA PORSAGER & TOVE STORCH


  • KØS, Køge 29 Nørregade Køge, 4600 Denmark (map)
Eksperiment 111 – total af KØS’ forplads med værker af Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch.

Eksperiment 111 – total af KØS’ forplads med værker af Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch.

137 lilla tunger skyder op fra den hvide beton på museets forplads, et udendørs arkiv indeholdende tegninger af silke vækker betragterens nysgerrighed, og et hvidt, blinkende lysværk inviterer ind i fremtiden. Således tager byrummet ved KØS Museum for kunst i det offentlige rum sig ud, når tre af dansk samtidskunsts spydspidser Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch indtager stedet med nye stedsspecifikke værker under titlen Eksperiment 111. 

Som den 3. i rækken af eksperimenterende udstillinger på museets forplads De 111 hvide plateauer, er det en stor glæde for KØS Museum for kunst i det offentlige rum at kunne præsentere projektet ”Eksperiment 111”, hvor tre af dansk kunstscenes mest markante profiler, Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch, er inviteret til at skabe nye værker, som hver især forholder sig til stedet, pladsen, museet og byrummet.

Ann Lislegaard, Come Let Me Show You The Future, 2016, fotograf Anders Sune Berg.

Ann Lislegaard, Come Let Me Show You The Future, 2016, fotograf Anders Sune Berg.

Neonlys på KØS’ facade
Ann Lislegaard (f. 1962 i Norge), som er kunstneren bag selve pladsen De 111 hvide plateauer skabt i samarbejde med den svenske landskabsarkitekt Sophie Sahlquist i 2014, har til udstillingen ”Eksperiment 111” skabt et lysværk i hvid neon, der fra gavlen af museet både oplyser og kommenterer pladsen med de syv ord ”Come Let Me Show You The Future”. Ordene står frem og lyser op i stadigt nye kombinationer. Med citatet peger Ann Lislegaard på sin intention for pladsen, der kan ses som et mulighedsrum for fremtidens kunstprojekter, begivenheder og møder og dermed også et frirum for forestillinger om fremtiden for museet, kunsten, byen og borgerne.

Ann Lislegaard er en af dansk kunsts fornemmeste repræsentanter inden for video-, computer-, lys- og lydkunst, herunder integreret i arkitektur i det offentlige rum.

Lea Porsager, VULGUS, 2016, fotograf Anders Sune Berg.

Lea Porsager, VULGUS, 2016, fotograf Anders Sune Berg.

137 lilla tunger besætter forpladsen
Lea Porsager (f. 1981) arbejder i sine værker med skulpturelle afstøbninger, film, objekter, materialer, tekst og eksperimenter stærkt inspireret af okkulte og spirituelle emner. Til ”Eksperiment 111” har Lea Porsager med værket VULGUS besat museets forplads med 137 lilla tungeagtige figurer, der skyder sig op i sprækkerne mellem de hvide betonelementer, som var de autonome organer, der er groet op nedefra, løsrevet fra menneskets krop, og nu ude som en virusagtig flok. Tungen interesserer Lea Porsager, fordi den er et vitalt organ for mennesket, både når det handler om at spise og sanse, men også i forhold til at kunne tale. Den er også et organ, der forbinder det, der er inde i mennesket - tanker og følelser der kan komme til udtryk gennem tale - med menneskets indre, de vitale organer, halsen, tarmene osv. med det, der er udenfor. Antallet 137 er ikke tilfældigt, idet tallet 137 er et tal med en række egenskaber både i matematikken, fysikken og kemiens verden, som gør det til et tal omgærdet af mystik. Den lilla farve symboliserer ophøjethed, fascinerende magi og erotik.

Tove Storch, Untitled, 2016, fotograf Anders Sune Berg.

Tove Storch, Untitled, 2016, fotograf Anders Sune Berg.

Udendørs arkiv
Tove Storch (f.1981) har gjort sig særligt bemærket med sine karakteristiske skulpturer i metal og silke, men arbejder også med papir og performative greb. Tove Storch har til KØS taget udgangspunkt i den store panserglasmontre, der står på forpladsens hjørne. Til dette sted, der på en gang er et indendørs og et udendørs udstillingsrum, har hun skabt et skulpturelt værk, der består af et antal malerier på silke, som er spændt op på jernrammer og i lag lagt ind i to tredimensionelle jernrammer, som er placeret inde i montren. Værket er blevet et dirrende møde mellem det skulpturelle og det maleriske, mellem det sarte og det hårde. Det har reference til de mange tusind skitser og forarbejder, der findes i museets magasiner, samtidig med at det spiller på de nævnte modsætninger, der her er udstillet midt i byrummet, men samtidig er skjult og beskyttet bag det tykke glas.

Eksperiment 111 – total af KØS’ forplads med værker af Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch.

Eksperiment 111 – total af KØS’ forplads med værker af Ann Lislegaard, Lea Porsager og Tove Storch.

Om KØS' forplads
KØS’ forplads er skabt af Ann Lislegaard i samarbejde med landskabsarkitekten Sophie Sahlqvist og består af 111 hvide plateauer, der tilsammen danner både trappetrin, cafeareal og handicaprampe med praktiske og mere irrationelle niveauer og sokler, der kan udstilles på, optrædes på, hoppes på osv. Således er der tale om en stor performativ skulptur, som udgør et mulighedsrum både for kunstnere og publikum, og som danner et mødested mellem byen og museet. De tidligere udstillinger på pladsen har været udstillingen ”Zodiac” af Mogens Møller og udstillingen ”In your heart | In your city” med værker af de japanske kunstnere Chiharu Shiota, Tatsumi Orimoto, Yukihiru Taguchi og Takafumi Hara.

Earlier Event: October 1
ALEXANDER TOVBORG "TROENS RIDDER"
Later Event: October 13
CALI THORNHILL DEWITT "29 FLAGS"