0
0
Back to All Events

EAMON O’KANE "WOOD ARCHIVE"


  • M100, Odense Søndergade 26, kld. Odense C, 5000 Denmark (map)
Værk af Eamon O'Kane.

Værk af Eamon O'Kane.

Pressemeddelelse, Januar 2018

Anden udstilling på M100 bliver den irske kunstner Eamon O’Kanes Wood Archive.

Wood Archive er en udstilling hvor Eamon O’Kanes arbejde med træ kommer til udtryk. Træ som et grundlæggende materiale og basis, som i kulstof, grundlaget for alt liv. Wood Archive er tusindvis af træelementer. Elementer der er produceret på ugentlig basis i Eamons atelier. Positive og negative former præsenteret sådan at det kan være svært at vide, hvad der er rester af processen, og hvad der er resultater af processen.

Udstillingen fokuserer på det kemiske grundstof Carbon (Kulstof), som er den kemiske base for alt liv på jorden, og præsenteres i værket således at beskueren kan springe fra at opleve det på mikroniveau, som i det indre af en computer, eller på makroniveau som udsigten over en storby. Naturen er her transformeret, lagret og struktureret i et arkiv, der kan minde om sammenhængen mellem kunst og hukommelse.

Eamon O’Kane har gennem mange år arbejdet med de sammenhænge, der er mellem natur og menneske. Mennesket som natur der kan lære af sine erfaringer og mennesket som et væsen der griber ind i naturen f.eks ved at bygge og ændre den. En interesse der også kan ses i O’Kanes arbejde med Fröbel, som grundlagde moderne pædagogik, og som med eksempelvis træklodser skabte nye læringsmidler.

Eamon O’Kane arbejder i sin kunst i mange forskellige medier: maleri, installation, video og skulptur. I Odense har han i 2016 udsmykket den nye tunnel under Rismarksvej, ved Tarupcenteret, med kulørte flader og træer malet i silhuet. Eamon O’Kane er en irsk billedkunstner uddannet på kunstakademier i Belfast og New York, bosiddende i Odense og professor ved kunstakademiet i Bergen (Norge).

Fernisering: d. 9. februar, kl. 17.  
Udstillingsperiode: Lørdag d. 10. februar - søndag d. 4. marts, 2018.
Åbningstider: Torsdag-fredag, kl. 15.30-18 og lørdag-søndag, kl. 13-16


Eamon O’Kane, Wood Archive. Foto: Kirstine Mengel.

Eamon O’Kane, Wood Archive. Foto: Kirstine Mengel.

Artist talk med Eamon O’Kane, fredag d. 23. februar, kl. 17 i M100

I forbindelse med udstillingen Wood Archive, vil Eamon O’Kane fortælle om sit kunstneriske arbejde og metoder. Der vil være mulighed for at se og høre om hans vej fra Irland til Odense og professorat i Bergen. Og der vil være mulighed for at stille spørgsmål og diskutere udstillingen. - Hvad er sammenhængen mellem Eamons egen historie og installationen på M100? Hvilken indflydelse har arbejdet med Fröbel og pædagogik på Eamons kunst? Er det kunst for børn? Eller er det i virkeligheden ikke for børn overhovedet?

Se mere på M100s hjemmeside. Begivenhed på Facebook.


Bag det nystartede udstillingssted M100 står kunstnerne Mikkel Larris og Vivi Christensen. M100 udstiller værker af kunstnere der udfordrer kunstbegrebet med en konceptuel bevidsthed og en sanselig behandling af verden omkring dem. M100 er støttet af Statens Kunstfonds pulje ‘opstart af nye udstillingsplatforme’, Det Obelske Familiefond, Odense Kommunes Kulturpulje i 2018.