0
0
Back to All Events

DONNA HUANCA


  • Copenhagen Contemporary, København Refshalevej 173A København, 1432 Denmark (map)
Donna Huanca. PIEDRA QUEMADA. Installation View. September 28, 2018 - January 6, 2019. Belvedere Museum, Vienna, AT Courtesy Peres Projects, Berlin. Photographer: Elsa Kostic.

Donna Huanca. PIEDRA QUEMADA. Installation View. September 28, 2018 - January 6, 2019.
Belvedere Museum, Vienna, AT Courtesy Peres Projects, Berlin. Photographer: Elsa Kostic.

Pressemeddelelse, december 2018

I Hal 2 præsenterer den amerikansk-bolivianske kunstner Donna Huanca (f. 1980) sin første store soloudstilling i Skandinavien, som også bliver den første performance-baserede kommission på Copenhagen Contemporary.

Huanca arbejder primært med maleri, skulptur og lyd, som hun iscenesætter i koreograferede totalinstallationer. I løbet af udstillingsperioden vil der være lejlighed til at opleve en række længerevarende live performances, hvor nøgne farvedekorerede kroppe indgår i samspil med rummet og publikum. Gennem referencer til ideer om oprindelse, hukommelse og tid leder Huancas værk opmærksomheden hen på menneskekroppens natur. Ved at gøre brug af både dufte og lyde i sine værker taler Huanca til flere af vores sanser og søger at vække de minder, der knytter sig til dem. Hun benytter sig af denne fremgangsmåde til at udforske den dybereliggende historie og de konventioner, der på tværs af kulturer er forbundet med kropslig adfærd, og til at undersøge, hvordan kroppen og dens gestik kontinuerligt formes og er med til at definere, hvem vi er.

Udstillingen er skabt i samarbejde med kurator Aukje Lepoutre Ravn.

Om Donna Huanca (f. 1980)
Donna Huanca bor og arbejder i Berlin. Hun er vokset op i Chicago med bolivianske forældre, hvis hjemland og kulturelle traditioner er en stor inspiration for hendes praksis. Huanca er bedst kendt for sine immersive installationer, der inkluderer maleri, skulptur og performance. Huanca har en bachelor i maleri fra Houston Universitet, Texas, US fra 2004 og har studeret på Skowhegan School of Painting and Sculpture i Maine samt Städelschule, Hochschule für Bildende Künste i Frankfurt. Huancas kunst har været udstillet i mange sammenhænge. Af nylige udstillinger kan nævnes: PIEDRA QUEMADA, Belvedere Museum, Vienna, AT (2018), Cell Echo, Yuz Museum, Shanghai, CN, (2018), Lengua de Bartolina Sisa, Travesia Cuatro, Madrid, ES, (2017), Scar Cymbals, Zabludowicz Collection, London, UK, (2016), Surrogate Painteen, Peres Projects, Berlin, DE, (2016), Polystyrene’s Braces, Art in General, New York m.fl.

Earlier Event: February 28
PIPILOTTI RIST "ÅBN MIN LYSNING"