0
0
Back to All Events

DEN GLEMTE TRIUMF (FODBOLDKVINDERNES VM SEJR I 1971 HÆDRES)


  • Kvindemuseet, Aarhus Domkirkepladsen 5 Aarhus C, 8000 Denmark (map)
Den glemte triumf.

Den glemte triumf.

Pressemeddelelse, august 2018

D. 4. september bliver en mærkedag for det danske kvindelandshold, der vandt VM i fodbold i 1971. Det er dagen, hvor både portrætbogen Den glemte triumf udkommer, Kvindemuseet åbner en udstilling om sejren i 1971 og det daværende landshold i samlet trop tager til Viborg for at se det nuværende landshold spille kvalifikationskamp.

Mexico 1971. VM-finale. 115.000 tilskuere. En dansker scorer hattrick, og Danmark tager pokalen. Året efter, at Brasilien med Pelé havde vundet VM trofæet på det monstrøse Azteca Stadion i Mexico City, var det Danmarks tur. Danmarks kvinder. Med hattrick-heltinden Susanne Augustesen i spidsen.

I er velkomne til at være med på denne særlige dag, der kommer til at se således ud:

PROGRAM, TIRSDAG D. 4. SEPTEMBER:

  • Kl. 13.30: Fodboldkvinderne og forfatter og chefredaktør Hans Krabbe vil være at træffe for pressen i Kvindemuseets lokaler, Domkirkepladsen 5, Aarhus C.
  • Kl. 14.00: Ligestillingsminister Eva Kjer Hansen åbner udstillingen på Kvindemuseet.
  • Kl. 15:00: Fodboldkvinderne kører til Viborg for at se VM-kvalifikationskamp mod Sverige.

Kort om bogen:
Den mangeårige sportsreporter og nuværende chefredaktør, Hans Krabbe har interviewet det kvindelandshold, der vandt over Frankrig, Italien, Argentina og Mexico i sommeren 1971. Resultatet er blevet til en bog med 14 portrætter af kvinderne og deres store og otte triumf, der ikke i eftertiden har fået den opmærksomhed, som sådan en præstation fortjener.

Den glemte triumf er dansk sportshistorie og fortællingen om sportsjournalistik før internet, digitalisering og anerkendelse af kvindelige idrætsudøvere. Og så er det beretningen om et hold kvinder, der var unge piger i tresserne og var en del af kvindefrigørelsen.

Kort om udstillingen:
Med udgangspunkt i bogen Den glemte triumf har Kvindemuseet lavet en udstilling om VM-turneringen i 1971. Fodboldkvinderne har stillet effekter og fotos til rådighed, så de besøgende kommer med tilbage til den varme, mexicanske sensommer, hvor de blev verdensmestre for øjnene af 112.000 tilskuere. Det største antal mennesker, et dansk fodboldhold nogensinde har spillet for.

Udstillingen løber frem til november 2018.