0
0
Back to All Events

CÉLESTE BOURSIER-MOUGENOT "FROM HERE TO EAR"


  • Copenhagen Contemporary, København 10-12 Trangravsvej København, 1436 Denmark (map)
From here to ear v.15 @ Hangar Bicocca, Milano © Céleste Boursier-Mougenot 2011.

From here to ear v.15 @ Hangar Bicocca, Milano © Céleste Boursier-Mougenot 2011.

Den franske samtidskunstner og komponist Céleste Boursier-Mougenot vil hen over vintermånederne udstille sin store installation from here to ear i en af Copenhagen Contemporarys (CC) rå haller.

En 600 m2 stor hal vil blive omdannet til en gigantisk voliere, hvor 88 levende zebrafinker kommer til at leve. Volieren er indrettet med sand, planter og reder, og ikke mindst 18 bas- og elguitarer, opsat horisontalt på stativer. Publikum inviteres til at gå gennem denne levende installation og opleve fuglene flyve rundt og sætte sig på instrumenternes strenge, som var det kabler mellem hustage eller grene i en skov. Finkernes sang og ikke mindst den tilfældige lyd, der opstår, når de sætter sig på de elektriske instrumenter fylder rummet. Hallen omdannes dermed til en slags koncertsal, hvor fuglene med deres aktivitet frembringer en eksperimenterende, ambient musik, der intensiveres eller forandres afhængigt af dynamikken mellem udstillingens gæster og finkerne. Det er som en permanent opvarmning til en rock-koncert, uden begyndelse eller ende, en ophævelse af tid.

from here to ear tilbyder en totaloplevelse, hvor alle sanser aktiveres og udfordres. Det er et af Boursier-Mougenots hovedværker, og det er blevet vist i flere versioner på kunstinstitutioner over hele verden – hver gang tilpasset stedet.

from here to ear v.15 @ Hangar Bicocca_Milan_Italie ©Agostino Osio 2011.

from here to ear v.15 @ Hangar Bicocca_Milan_Italie ©Agostino Osio 2011.

Earlier Event: November 25
DET JYSKE KUNSTAKADEMI "INTRODUCING"
Later Event: December 1
EKTA & EROSIE "SOON FORWARD"