0
0
Back to All Events

CLAUS EJNER "INGEN VED HVILKEN VEJ VINDEN BLÆSER"


  • M100, Odense Søndergade 26, kld. Odense C, 5000 Denmark (map)
Værk af Claus Ejner.

Værk af Claus Ejner.

Det nystartede udstillingssted M100 i Odense slår dørene op til den første fernisering med en udstilling af kunstneren Claus Ejner. Med udstillingen "Ingen ved hvilken vej vinden blæser" skildrer han en kompleks verden med små og store problemstillinger.

Claus Ejner arbejder i sine værker med historier som generelt handler om det at eksistere som et menneske i verden. Inspireret af surrealisterne, behandler han emner som tømmermænd, effektiviseringsmennesket og en ventende undergang. I den aktuelle udstilling udfolder hans historiefortælling sig i gouacher og readymade skulpturer.

Claus Ejner fortæller:
Titlen “Ingen ved hvilken vej vinden blæser" skal forstås således, at jeg ikke ved hvilke historier, jeg vil fortælle og dermed, hvad historierne vil handle om, i det jeg går i gang med at skabe værkerne. Udover gouacherne, som er en undersøgelse af mit bevidste jegs historier, vil jeg udstille en række readymade skulpturer, som tematiserer mennesket som en forbrugsgenstand. Disse skulpturers funktion er at fungere som forholdsvis aflæselige betydningsmarkører, der anskueliggør et grundlæggende samfundssyn.

Performances:

  • Til åbningen d. 12. januar opfører Claus Ejner en serie performances der på forskellig vis kredser omkring det at være til som menneske.
     
  • Torsdag d. 25. Januar kl. 17 vil Claus Ejner opføre et skuespil, som han tidligere har opført i forbindelse med en kunstnerteaterfestival på Overgaden - Institut for Samtidskunst i 2017. Skuespillet har titlen “Portræt af en kunstner” og er ment som et portræt af mig selv, mit kunstsyn, livssyn mm. Idéen med at præsentere skuespillet i denne sammenhæng er at forankre gouachernes bevidste historier i en større, personlig fortælling.

Claus Ejner er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i 2004. Han har blandt andet udstillet på Overgaden, Brandts og Den Frie Udstillingsbygning. I 2013 modtog han Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendium. Senest har Claus Ejner udstillet på Godsbanen i Aarhus, en række værker han har skabt på et residenceophold på Tækker AIR Berlin i maj 2017,

Claus Ejners hjemmeside, blog og Instagram.

Fernisering: D. 12. januar, kl 17.
Åbningstider: Torsdag - fredag, kl. 15.30 - 18 og lørdag - søndag, kl. 13 - 16.

Later Event: January 12
PWR "PANDÆMONIUM"