0
0
Back to All Events

CLAUDIA COMTE "I HAVE GROWN TALLER FROM STANDING WITH TREES"


  • Copenhagen Contemporary, København Refshalevej 173A København, 1432 Denmark (map)
Photo: Diana Pfammatter Grancy forest, Studio Claudia Comte.

Photo: Diana Pfammatter Grancy forest, Studio Claudia Comte.

Pressemeddelelse, december 2018

På sin første soloudstilling i Danmark præsenterer den schweiziske kunstner Claudia Comte en 1100 m2 stor totalinstallation i Hal 1. Gennem skulpturelle elementer, tekstiler og lyd forvandler hun den tidligere svejsehal til en sansefyldt skov, som i løbet af udstillingsperioden aktiveres gennem en række performances.

Comte arbejder oftest i træ og marmor og er optaget af håndværksmæssige traditioner i en tid, hvor nye teknologier dominerer. I sin kunst har hun fokus på materialitet og industriel produktion og den måde, materialers værdi forøges eller forringes i takt med, at de bevæger sig gennem verden. I installationen I Have Grown Taller from Standing with Trees står 45 finslebne granstammer badet i et filtreret lys og placeret på et geometrisk tæppe. I værket videreudvikler Comte sin interesse for den antropocæne tidsalder – en betegnelse der dækker over de spor mennesket har efterladt på kloden, og som aldrig vil kunne slettes. Comte interesserer sig for hvordan træer er forbundne, og i hendes installation på CC markerer tæppets mønster, hvordan de kommunikerer gennem netværk af rødder og svampe. Stammerne er blevet ramt af en mægtig kraft, der har grebet forstyrrende ind i træernes naturlige miljø, og værket kan måske ses som et billede på tiden, vi lever i, hvor menneskets handlinger har tydelige konsekvenser for klodens biologiske systemer.

Om Claudia Comte (f. 1983)
Claudia Comte er kendt for sine stedsspecifikke installationer, der ofte indeholder skulpturer i træ, keramik og marmor, som udstilles i samspil med abstrakte grafiske værker, typisk vægmalerier. Hun arbejder med publikumsinvolverende værker, der inviterer til armbrydning, drikkekonkurrencer, bowling, minigolf, boldkastning eller ostefondue. Comte er uddannet ved Ecole Cantonale d’Art de Lausanne, og Haute Ecole Pédagogique, Visual Arts. Af nylige udstillinger kan nævnes: When Dinosaurs Ruled The Earth, König Galerie, Berlin (2018), KölnSkulpture #9, Köln (2017), NOW I WON, Messeplatz, Art Basel (2017), 10 Rooms, 40 Walls, 1059 m2, Kunstmuseum Luzern (2017) og DesertX, Palm Springs (2017).