0
0
Back to All Events

CHARLOTTENBORGS KAFFEKLUB #1

 • Kunsthal Charlottenborg (Apollo Bar), København Nyhavn 2 København, 1051 Denmark (map)
Kaffeklub

Kunsthal Charlottenborg og Bikubenfonden skaber mødested for kunstverdenen og kulturpolitikerne.

Charlottenborgs Kaffeklub er et nyt initiativ, hvor den politiske verden møder kunstmiljøet til en kop kaffe og en åben samtale om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse.  

Hvordan sikrer vi dannelsen af de kommende generationer? Hvordan får vi fat på de mange børn og unge som ikke kommer i kulturinstitutionerne i dag? Og hvordan sikrer vi, at den bedste kunst kommer ud i hele landet? Det bliver nogle af spørgsmålene første gang Charlottenborgs Kaffeklub afholdes. 

Charlottenborgs Kaffeklub er et branchemøde og bliver stedet hvor nogle af Danmarks førende kunstnere, kunstinstitutioner og kulturpolitikere mødes og taler om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse. ”Der brug for et sted, hvor kunstbranchen kan mødes og tale visioner med kulturpolitikerne. Den kunst som danskerne oplever defineres af tre parter: Kulturpolitikerne leverer rammerne, kunstnerne leverer indholdet og kunstens institutioner sørger for at kunsten kommer ud til borgerne. Vi har brug for et sted, hvor alle tre parter kan mødes om at debattere visionerne for kunst og kulturpolitikken,” siger direktør for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber.

”Med kaffesalonerne på Charlottenborg ønsker vi at styrke samtalen om kunstens mål og midler,” siger direktør i Bikubenfonden, Søren Kaare Andersen, der fortsætter:

”Vi er af den overbevisning, at kunsten ikke nødvendigvis skal bruges til noget, men kan være rum for bl.a. sansning, historiefortælling og debat. Det er vigtigt at værne om den forståelse og betydning i en tid med et stort fokus på at kunne optimere, veje og måle alting.”

Charlottenborgs Kaffeklub afholdes første gang onsdag d. 22. maj, kl. 8.30-10.00 på Apollo Bar på Kunsthal Charlottenborg. Emnet bliver ”Hvordan får vi kunsten ud til hele Danmark?” og der vil være to indbudte paneler, der vil lægge op til diskussion med branchen: 

Panel 1:

 • Gitte Ørskou, Direktør Kunsten Museum of Modern Art, Ålborg.

 • Knud Romer, forfatter.

 • Nikolaj Bøgh, Rådmand og Folketingskandidat, Det Konservative Folkeparti.

 • Kasper Holten, Direktør Det Kongelige Teater.

 • Franciska Rosenkilde, Kulturborgmester København, Alternativet.

 • Kaare Dybvad Bek, Medlem af Folketinget, Socialdemokratiet.

Panel 2:

 • Marianne Jelved, Medlem af Folketinget, Det Radikale Venstre.

 • Michael Thouber, Direktør Kunsthal Charlottenborg.

 • Morten Messerschmidt, Medlem af Folketinget, Dansk Folkeparti.

 • Pernille Rosendahl, musiker.

 • Fenar Ahmad, filminstruktør.

Ordstyrer: Lene Johansen, journalist og tidligere studievært på DR.

Om Charlottenborgs Kaffeklub:
Charlottenborgs Kaffeklub er stedet, hvor den politiske verden møder kunstmiljøet til en kop kaffe og en åben samtale om visionerne for fremtidens kulturpolitik og kunstneriske dannelse.   

Charlottenborgs Kaffeklub samles fire gange om året og har som mål at styrke udbredelsen af kunsten i Danmark og skabe forståelse for kunstens betydning for mennesker og samfundet.

Charlottenborgs Kaffeklub er arrangeret i samarbejde mellem Kunsthal Charlottenborg og Bikubenfonden.

Charlottenborgs Kaffeklub #1: Kunsten ud til hele Danmark
Tidspunkt: Onsdag d. 22. maj, kl. 8.30-10.00.
Entré: Gratis entré, tilmelding skal ske via Billetto.
Event på Facebook.

Later Event: May 22
SØREN AAGAARD "SOMMER"