0
0
Back to All Events

CÉLINE CONDORELLI "VÆRT"


  • Kunsthal Aarhus, Aarhus J. M. Mørks Gade 13 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Still fra Ben Rivers “Urth” (2016).

Still fra Ben Rivers “Urth” (2016).

Pressemeddelelse, april 2019

Kunsthal Aarhus præsenterer for første gang på dansk jord Céline Condorelli med værket Vært. Condorelli har designet værket til Kunsthal Aarhus. Vært er en stor gardininstallation, der indtager Galleri 1 i det meste af et år. Installationen er både et kunstværk og en udstillingsarkitektur, som vil være vært for et filmprogram om migration og klimaforandringer, kurateret af Céline Condorelli.

Installationens titel peger på, hvad gardinet er – det er en vært. Denne funktion tilhører almindeligvis kunstinstitutionen, som er vært for kunstnere, kunstværker og besøgende. Ved at præsentere sig selv som en vært, ændrer Condorellis installation på de eksisterende institutionelle og rumlige forhold. Installationen er imidlertid også en gæst, måske ligefrem en parasit, i både udstillingsrummet og udstillingsprogrammet. Når Condorellis udstillingsperiode udløber 09.06.2019, vil Vært forblive en del af Galleri 1, hvor den danner ramme om en række af Kunsthal Aarhus’ udstillinger og arrangementer såvel som sporadiske gensyn med filmprogrammet. Condorellis gardin er ikke blot en del af udstillingsarkitekturen, det er også et værk i sig selv. Gardinet er over 30 meter langt og består af fire sektioner, der muliggør utallige gardinkonstellationer. Irregulære vinduer af net-agtigt stof gør det muligt at se på tværs af rummet og ind på de begivenheder og udstillinger, som gardinet danner ramme om. På denne måde skaber gardinet åbninger og grænser, der organiserer oplevelsen af rummet.

Céline Condorelli “Vært.“

Céline Condorelli “Vært.“

Filmprogram
Installationen er vært for et filmprogram i otte dele – Abstractions, Land, Water, Enclosures, Distance, Sea og Seed. Programmet består af dokumentarer, kunstnerfilm og fuldlængde film, der beskæftiger sig med konsekvenserne af at leve i en faretruende varmere verden for mennesker, dyr og landskaber. Filmene rummer historiske og nutidige iagttagelser af traditionel og industriel fødevareproduktion, den globale kapitalismes udvindingsideologi, konsekvenserne af affald og udbytning, og portrætter af migrationer over hele verden. Disse unikke og sjældent sete film udfolder ikke katastrofale, apokalyptiske narrativer, men tilbyder i stedet poetiske og tankevækkende visioner for vores tid. Filmene appellerer til individuel og kollektiv forandring med henblik på at skabe en mere medmenneskelig verden.

Filmprogrammet inkluderer film af Ursula Biemann; Wang Bing; Lucien Castaing-Taylor & Véréna Paravel; Colectivo Los Ingrávidos; Vittorio De Seta; Lav Diaz; Jorge Furtado; Inhabitants; Karrabing Film Collective; Sakis Maniatis & Yorgos Tsemberopoulos; Jumana Manna; Angela Melitopoulos & Angela Anderson; Peter Nadin, Natsuko Uchino & Aimée Toledano; Arjuna Neuman & Denise Ferreira da Silva; Artavazd Pelechian; Ben Rivers; Allan Sekula and Noël Burch; Cauleen Smith; Ana Vaz & Tristan Bera; og Saskia Olde Wolbers.

Céline Condorelli.

Céline Condorelli.

Condorelli er interesseret i, hvordan menneskelig handling er understøttet af utallige strukturer, som vi tager for givet, og som derfor forekommer usynlige. Ved at forandre eksisterende forhold – ligesom i Kunsthal Aarhus – synliggør Condorelli disse support structures og inviterer os til at genforhandle deres betydning.

Céline Condorelli (f. 1974, UK/PT) bor og arbejder i London og Lissabon og har udstillet internationalt på IMA Brisbane, Australien; Gwangju Biennalen; Liverpool Biennalen; Sydney Biennalen; Kunsthal Lissabon; HangarBicocca, Milan; Chisenhale Gallery, London; Van Abbemuseum, Eindhoven; og SALT, Istanbul m.fl. Hun er en af grundlæggerne af Eastside Projects i Birmingham, og forfatter og redaktør af Support Structures (2009).

Vært er udført af Kiem Ai Vien, Carl Frischknecht, Jette Gejl, Louise Haugaard Nielsen, Henning Kjeldsen, Muhamad Oso, Jaris Poulsen, Malou Steen, Tuoi Thi Ngyuen, Kim André Thomsen and Kim Vu. Vært er kurateret af Trine Friis Sørensen, postdoc ved Kunsthal Aarhus og Aarhus Universitet, støttet af Ny Carlsberg Fondet.

Fernisering: Fredag d. 26. april, kl. 17-19 | Facebook event
Udstillingsperiode: 26. april 2019 - 1. marts 2020.
Åbningstider: Man: 12-17, tirs: 10-17, ons: 10-21, tors: 10-17, fre: 10-17, lør: 12-17, søn: 12-17.

Earlier Event: April 26
JULIE CLIFFORTH "SAMMENSURIET"
Later Event: April 26
EMIL RØNN ANDERSEN "CUBE"