0
0
Back to All Events

BRUCE NAUMAN


  • Copenhagen Contemporary, København Trangravsvej 10-12 København, 1436 Denmark (map)
Bruce Nauman,  Hanging Carousel (George Skins a Fox)  | Photo by Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Bruce Nauman, Hanging Carousel (George Skins a Fox) | Photo by Rikke Luna & Matias © I DO ART Agency.

Den amerikanske kunstner Bruce Nauman har gennem sin lange karriere arbejdet med mange medier og udforsket forskellige materialer. Hans praksis spænder fra mere traditionelle medier som tegning, fotografi og skulptur, over neon-værker til installationskunst og performance. Bruce Nauman har været en af de væsentligste kunstnere i udviklingen af den gren af samtidskunsten, der inddrager beskueren som en aktiv del af værket.

Udstillingens værker viser, hvordan Bruce Naumans kunst fungerer som en performativ arena, hvor udstillingsgæsten udfordres i et konkret eller konceptuelt rum. I mødet med værket bliver man konfronteret med forskellige stimuli, enten fremprovokeret af værkets fysiske stuktur eller af en mere mental desorientering. Udstillingen rummer flere af Naumans hovedværker; en korridor, en hængende karruseller med deforme dyrekroppe, et værk fra Raw Material-serien, flere af hans eksperimentalfilm samt et par neon-værker. Det er første gang, at der i Skandinavien vises en samlet udstilling med Naumans værker.

Om Bruce Nauman
Bruce Nauman (f. 1941) er en af de mest anerkendte nulevende amerikanske kunstnere. Han har gennem sin lange karriere haft store soloudstillinger på de største kunstmuseer, og indgår også i samlingerne på de førende kunstmuser verden over så som Solomon R. Guggenheim Museet i New York, Museum of Contemporary Art i Chicago, Centre Pompidou i Paris og Tate Modern i London. I 2009 vandt han den gyldne løve med sin udstilling på den amerikanske pavillon på Venedigbiennalen. I det et kommende år bliver Bruce Nauman vist på Schaulager i Basel, Schirn i Frankfurt og Museum of Modern Art i New York.

Earlier Event: August 25
RAGNAR KJARTANSSON