0
0
Back to All Events

BIKUBENS VISIONSSALON: "HÅBETS GUDINDE – KUNSTENS EVNE TIL PÅVIRKNING OG FORHANDLING"

  • Thorvaldsens Museum, København Bertel Thorvaldsens Plads 2 København, 1213 Denmark (map)
Hesselholdt & Mejlvang, Sejrsgudinden Viktoria af H. W. Bissen på Thorvaldsens Museum. Foto © I DO ART Agency.

Hesselholdt & Mejlvang, Sejrsgudinden Viktoria af H. W. Bissen på Thorvaldsens Museum. Foto © I DO ART Agency.

Invitation til Kunstsalon VISION på Thorvaldsens Museum tirsdag d. 11. juni, kl. 17-18.30.

HÅBETS GUDINDE – Kunstens evne til påvirkning og forhandling

Kunstnerduoen Hesselholdt og Mejlvang har hejst det hvide flag over Thorvaldsens Museum og erklæret en symbolsk våbenhvile eller en opfordring til forhandling i udstillingen THIS MOMENT is the BEGINNING. På Kunsthal Charlottenborg er Europas egentlige tilstand sat til debat - med gruppeudstillingen Europa Endlos. På Teater Sydhavn spilles – i en samproduktion med Bombina Bombast (SE) – forestillingen #Thelmatoo, som tilbyder en tur i limousine gennem et geografisk og kønspolitisk grænseland. Kunsten sætter altså den gældende verdensorden til diskussion på mange forskellige områder.

Med denne Kunstsalon VISION inviterer Thorvaldsens Museum, Hesselholdt og Mejlvang i samarbejde med Bikubenfonden til en samtale, hvor vi diskuterer kunstens evne og muligheder for at påvirke virkeligheden, og det samfund, som kunsten er en del af. Kan udstillinger og forestillinger spille en aktiv rolle i at ændre samfundet? Har kunsten en seriøs plads som debattør i samfundet?

Panel:

  • Hesselholdt og Mejlvang
    (Kunstnerduo, Sofie Hesselholdt og Vibeke Mejlvang).

  • Henriette Bretton-Meyer
    (Kurator på Kunsthal Charlottenborg).

  • Mille Maria Dalsgaard
    (Kunstnerisk leder Teater Sydhavn).

Ordstyrer er Klaus Rothstein – kritiker, kommentator og journalist ved Weekendavisen, redaktør og studievært på DR P1 og forfatter til en håndfuld essaysamlinger og debatbøger om litteratur, kultur og politik. Salonen finder sted i forhallen på Thorvaldsens Museum, d. 11. juni, 2019.

Køb billet til salonen her (10 kr + gebyr).

Billetten giver adgang til udstillingen THIS MOMENT is the BEGINNING af Hesselholdt & Mejlvang på Thorvaldsens Museum en time inden salonen starter.

Bemærk: Salonen optages på lyd til brug i Bikubenfondens Podcastserie VISION.

Om Hesselholdt & Mejlvang: 
Kunstnerduoen Hesselholdt & Mejlvang arbejder med installationer, projekter i det offentlige rum, performances og udsmykninger. Deres tilgang er stedsspecifik, kontekst- og researchbaseret og de er særligt interesserede i kunstens evne til at operere direkte i virkeligheden. De er optagede af indre og ydre grænser og emner som magtrelationer, nationalisme, race- og kønsproblematikker. De tror på, at kunsten er en nødvendig stemme i samfundet og kan tale om vores verden på en nuanceret og kompleks, men samtidig direkte måde, at politik og æstetik har et ærinde med hinanden. Drivkraften i deres arbejde er troen på at kunst kan påvirke og ændre den samtid vi lever i. Hesselholdt & Mejlvang har eksisteret som duo siden 1999 og har en lang række internationale udstillinger bag sig.

Kunstsalonen VISION er Bikubenfondens debatformat indenfor billed- og scenekunst.