0
0
Back to All Events

GRUPPEUDSTILLING "BIG ART"


  • Kunsthal Charlottenborg, København Kongens Nytorv 1 København, 1050 Denmark (map)
Superflex, Bjarke Ingels Group, Topotek 1, ‘Superkilen’, 2012. København. Foto af Iwan Baan.

Superflex, Bjarke Ingels Group, Topotek 1, ‘Superkilen’, 2012. København. Foto af Iwan Baan.

Pressemeddelelse, august 2018

Kæmpe kunstværker fra Bjarke Ingels’ arkitektur sprænger rammerne på Kunsthal Charlottenborg.

Til efteråret slår Kunsthal Charlottenborg dørene op for BIG ART, sin hidtil mest omfangsrige udstilling af samtidskunst i stor skala. Kunstværker af nogle af verdens mest anerkendte kunstnere så som Ai Weiwei, Douglas Coupland, Jeppe Hein, Julie Edel Hardenberg, Superflex, Victor Ash m.fl vil kunne opleves i 1:1 skala og tager de besøgende på en rejse gennem Bjarke Ingels’ arkitektur i hele verden.

Et af hovedværkerne er det originale hus fra Lars Von Triers nye seriemorderthriller ’The House That Jack Built’ tegnet af Bjarke Ingels – et hus der kan få det til at løbe koldt ned af ryggen hos de mere sarte blandt publikum og som præsenteres en lille uge før filmen, når den vises for første gang i Danmark som åbningsfilm for CPH PIX 2018. Udstillingen er kurateret af Michael Thouber i samarbejde med BIG.

Douglas Coupland, Bjarke Ingels Group, 'Northern Lights', 2019. Telus Sky, Calgary, Canada.

Douglas Coupland, Bjarke Ingels Group, 'Northern Lights', 2019. Telus Sky, Calgary, Canada.


BIG ART undersøger, hvad der sker i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur og sætter særligt fokus på, hvad det kræver af kunstnere at arbejde i stor skala i bygnings- og byrumsprojekterne. 

Udstillingens titel BIG ART skal derfor forstås på to måder: at alle kunstnerne på udstillingen er kurateret ud fra deres samarbejde med tegnestuen BIG, og at der er tale om en udstilling af kunst i stor skala, hvor værkerne vil blive vist i den størrelse på kunsthallen som de oprindeligt er tænkt til bygninger og byrum.

Kunsten som kreativ dialog
Udstillingen omdanner Kunsthal Charlottenborgs 1000 kvadratmeter store sydfløj til arkitektoniske miljøer, hvor man kan man opleve BIGs kreative samarbejder med i alt 18 samtidskunstnere: Ai Weiwei, AKassen, Andrew Zuckerman, Benoit Maire, Douglas Coupland, Es Devlin, HuskMitNavn, Jeppe Hein, John Kørner, Julie Edel Hardenberg, Martin de Thurah, Lars von Trier, Peter Funch, Shepard Fairey, Snarkitecture, Superflex, Tomas Saraceno og Victor Ash.

Om udstillingen udtaler Kunsthal Charlottenborgs direktør Michael Thouber:
”På Kunsthal Charlottenborg arbejder vi meget på projekter, som skal komme ud over vores egen adresse, men jeg synes også, det er interessant at tage nogle af de projekter, som ender uden for museets grænser, og så tage dem tilbage under institutionens undersøgende blik for at belyse, hvad det er, de kan. Når Kunsthal Charlottenborg har valgt at samarbejde med Bjarke Ingels og BIG om denne udstilling, er det fordi de ikke kun bruger kunsten som ren udsmykning. Derimod indgår de i kreative dialoger med de kunstnere, som de arbejder sammen med, og de inviterer dem med tidligt i forløbet, så de bliver en medskabende instans. Det interessante ved det er, at BIG såvel som kunstnerne overrasker, bryder med ens forventninger og får en til at stille spørgsmål ved at placere en æstetisk oplevelse eller et budskab der, hvor folk bevæger sig, og kan på den måde ramme dem i en lille sprække af deres hverdag.”

På udstillingen kan de besøgende blandt andet glæde sig til at opleve værkerne ’Superkilen’ på Nørrebro (2012), ’Social Bench’ der indgik i EXPO-pavillonen i Shanghai (2010) og ’Northern Lights’ integreret på facaden af skyskraberen Telus Sky Tower der står klar i 2019 i Calgary, Canada.

”Vores kreative samarbejder med kunstnere fra hele verden har været nogle af de mest betydningsfulde øjeblikke i vores arkitektoniske eventyr, og vi ønsker at fejre dem i denne udstilling, hvor de besøgende kan opleve installationerne i den skala som de er tiltænkt at blive set.”, udtaler Bjarke Ingels om deres samarbejde med kunstnere i udviklingen af BIGs arkitektur. 

Udstillingen BIG ART er skabt i samarbejde med Bjarke Ingels Group og er kurateret af Michael Thouber.

Jeppe Hein, Bjarke Ingels Group, 'Danish Expo Pavilion', 2010. Shanghai, Kina.

Jeppe Hein, Bjarke Ingels Group, 'Danish Expo Pavilion', 2010. Shanghai, Kina.

Bjarke Ingels Group
BIG – Bjarke Ingels Group er et dansk arkitektfirma grundlagt af Bjarke Ingels i 2005. Tegnestuen består af arkitekter, designere, urbanister, landskabsarkitekter, indretnings- og produktdesignere, forskere og opfindere, og har kontorer i København, New York og London, og er i øjeblikket involveret i et stort antal projekter i hele Europa, Nordamerika, Asien og Mellemøsten. 

I samarbejde med andre discipliner skaber BIG bygninger og byrumsprojekter som overrasker og skaber nye oplevelser i byrummet. BIG integrerer multikulturel udveksling, globale økonomiske strømme og kommunikationsteknologier i deres organisation af arkitekturen og byudviklingen, og arbejder med det de kalder pragmatisk utopisk arkitektur, der søger at blande konventionelle ingredienser som liv, fritid, arbejde, parkering og shopping med kunst, filosofi og samtidens strømninger.

Fernisering: d. 20. september, kl. 18-22.
Udstillingsperiode: d. 21. september 2018 – 13. januar 2019
Talk med Bjarke Ingels og en række af de deltagende kunstnere: d. 20. september, kl. 17-18.
Entré:
90 kr. (gratis entré til ferniseringen).
Hashtag til udstillingen: #bigart #bjarkeingelsgroup #kunsthalcharlottenborg.

Støttet af Augustinus Fonden, Det Obelske Familiefond, Knud Højgaards Fond og Statens Kunstfond. 

Earlier Event: September 20
KIRSTEN ASTRUP "UROLIGE HJERTE"
Later Event: September 20
ALICJA KWADE "OUT OF OUSIA"