0
0
Back to All Events

BEVAR DIN SAMLING

  • Kulturmuseet Spinderihallerne, Vejle 11 Spinderigade Vejle, 7100 Denmark (map)
Brudekrone. Foto © Vejlemuseerne.

Brudekrone. Foto © Vejlemuseerne.

Pressemeddelelse, april 2018

Hvordan opbevarer du bedst dine samlinger, arvestykker og kæreste ejendele? Konservatorerne fra Konserveringscentret giver svarene, til et gratis arrangement på Kulturmuseet Spinderihallerne.

Som oftest er det kunstværker og historiske genstande fra museernes samlinger, som de dygtige konservatorer fra Konserveringscentret i Vejle har mellem hænderne. Men tirsdag d. 8. maj kl 19-21 kan du tage dine samlinger, arvestykker eller andre kæreste ejendele med på Kulturmuseet Spinderihallerne, og få gode råd til hvordan du bedst holder tidens tand i ave, og bevarer dine ting.

Samurai. Foto © Vejlemuseerne.

Samurai. Foto © Vejlemuseerne.

Mange genstande stiller krav til omgivelserne m.h.t. klima, lys og hvilken emballage man benytter.

Indrammede billeder, frimærkesamlinger, dukkehuse, landbrugsredskaber og veteranbiler kræver hver især nogle ganske særlige forhold for at sikre dem for eftertiden.

Med udgangspunkt i medbragte genstande fra publikum og eksempler fra Kulturmuseet Spinderihallernes aktuelle særudstilling Vilde Samlinger, vil konservatorerne Lars Brock Andersen og Michael Højlund Rasmussen fra Konserveringscentret i Vejle besvare nogle af disse spørgsmål. Du må altså meget gerne medbringe noget af det du samler på, som konservatorerne kan bruge som eksempler. Du kan også høre mere om det store arbejde med at klargøre bl.a. den originale samuraidragt og den kinesiske brudekrone til udstillingen.

Arrangementet tager udgangspunkt i det fascinerende ved samlinger af en hver art. Hvad er det der fascinerer ved genstandes autenticitet - og hvordan kan vi sikre os, at det vi samler på er hvad det giver sig ud for at være? Eller er det mængden og variationen af genstande i samlingen der fascinerer? Og ikke mindst: hvordan passer man bedst på tingene?

Arrangementet er gratis og varer ca 2 timer.

Earlier Event: May 7
HÉCTOR ZAMORA "ORDEM E PROGRESSO"
Later Event: May 9
JUDITH HOPF "OUT"