0
0
Back to All Events

BANK & RAU "SYMPTOMER"


  • du.al, Svendborg Frederiksø 18A, 1, Smøgen Svendborg, 5700 Denmark (map)
Bank & Rau “…specialisten,“ 2018. Foto: Morten K. Jacobsen.

Bank & Rau “…specialisten,“ 2018. Foto: Morten K. Jacobsen.

Bank & Rau “…specialisten,“ 2018. Foto: Morten K. Jacobsen.

Bank & Rau “…specialisten,“ 2018. Foto: Morten K. Jacobsen.

Pressemeddelelse, november 2018

Det er med stor glæde at vi kan præsentere vores kommende udstilling med titlen Symptomer af kunstnerduoen Bank & Rau. I udstillingen møder vi de to patienter Specialisten Henrik og Ulvetæven, der begge er blevet overflyttet til du.al fra udstillingen af samme navn på “Supersygehuset Region Nordjylland” aka Ringsted Galleriet.

De næste 3 måneder vil de være indlagt i du.al, side om side, i de to forseglede rum. Udstillingsrummene er i denne forbindelse isolationstanke, hvor undersøgelsesemnerne placeres og beskueren er den der udfører det videnskabelige eksperiment og fremkommer med konklusioner. En slags petriskåle, hvor motivet for ens undersøgelse sættes under lup.

De to patienter som udgør udstillingens værker …specialisten og Stueren er to karakterer, patienter med meget forskelligartede symptomer som de ikke selv kan kurere, symptomer som kan henføres under diagnosen; livsstilssygdomme. Specialisten Henrik er støt og roligt blevet konsumeret af sin egen fod. Og kan nu kun kommunikere gennem sin hud. Mens Ulvetæven fra Kroatien, er flygtet fra sit voldelige pak til udkanten af Herning, hvor den kæmper med at blive stueren. Bank & Rau arbejder i et avantgardistisk felt, hvor de blandt andet eksperimenterer med at nedbryde skellet mellem kunst og virkelighed. I udstillingen Symptomer, twistes og drejes fænomener fra en konkret virkelighed på fabulerende vis. I denne bearbejdning af socialrealistiske emner skabes nye sociale og virkelighedsnære sammenhænge, der åbner op for nye muligheder i en kunstneriske og virkelighedsnær hverdag.

Kunstnerduoen Bank & Rau udgøres af Lone Bank og Tanja Rau. Begge bor og arbejder i København. Bank & Rau startede deres samarbejde i 1999. Lone Bank (f. 1970) er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i årene 1996-2002. Tanja Rau (f. 1970) fra Det Jyske Kunstakademi i 1991-1995 og Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1995-2001.

du.al er støtte af Statens Kunstfond og Svendborg Kommune.

Fernisering: Lørdag d. 1. december, kl. 16-18 | Facebook event
(NB! Åbning foregår udendørs)
Udstillingsperiode: 1. december - 1. marts 2018.
Åbningstider: ALWAYS.