0
0
Back to All Events

ASTRID KRUSE JENSEN "FLOATING"


  • Martin Asbæk Gallery, København Bredgade 23 København, 1260 Denmark (map)
Astrid Kruse Jensen “The Infinite Lake,” 2018-2019 (Archival fiber print).

Astrid Kruse Jensen “The Infinite Lake,” 2018-2019 (Archival fiber print).

Pressemeddelelse, april 2019

Abstrakte virkeligheder og forskudte erindringer er blandt de fænomener, som Astrid Kruse Jensen kredser om i sine fotografiske værker. Landskab og rum, der på trods af deres relation til virkeligheden, er ikke længere konkrete. Igennem den fotografiske proces forskydes motiverne og det konkrete opløses igennem dobbelteksponeringer, modlys og lange lukketider. Værkerne befinder sig mellem drøm og virkelighed - et metafysisk univers på tværs af tid og sted.

Martin Asbæk Gallery er utrolig stolte over at kunne præsentere udstillingen Floating af Astrid Kruse Jensen. Udstillingen, der åbner fredag d. 26. april, består af en række nye fotografiske værker, hvori nye elementer som broderi og fotografi trykt på stof indgår.

Igennem sit kunstneriske arbejde, har Kruse Jensen udfordret og udforsket det fotografiske grundmateriale. Hun startede sit virke med det teknisk perfekte fotografi, hvor hun havde fuld kontrol over hele processen og har siden bevæget sig i en mere eksperimentel retning. I hendes tidligere serier; Disappearing Into The Past og Within The Landscape, som også blev skabt på poloraid film, gav Kruse Jensen bevidst slip på kontrollen i dele af processen. Det er netop her hendes interesse ligger, i den fotografiske og kemiske proces, hvor proces og indhold smelter sammen.

I udstillingen her, arbejder Kruse Jensen fortsat med poloraid film, men har nu sat materialet endnu mere på prøve end før. Igennem dobbelteksponeringer, modlys og lange lukketider, hvor hun skaber bevægelse af kameraet, opløses og udviskes det konkrete rum. Værkerne fremstår nærmest maleriske og samtidig specifikt fotografiske. Igennem denne arbejdsmetode bliver det konkrete udfordret, så nye virkeligheder opstår som abstrakte motiver. Det oprindelige motiv forsvinder, forandres og bliver abstrakt.

Astrid Kruse Jensen “Fading Into The Mountains,”  2018-2019 (Archival fiber print).

Astrid Kruse Jensen “Fading Into The Mountains,”
2018-2019 (Archival fiber print).

Astrid Kruse Jensen “The Drifting Space,”  2018-2019 (Archival fiber print).

Astrid Kruse Jensen “The Drifting Space,”
2018-2019 (Archival fiber print).

Vi ser bl.a. dette i hendes fremstilling af hjemligt interiør, hvor lysindfald, dobbelteksponering og forvrængning af perspektiv skaber en tvivl hos beskueren, om det vi kigger på er virkeligt eller en drøm. Rummene bliver mere et billede på en tilstand end et fysisk rum.

I hendes arbejde med fotografiet, har Kruse Jensen bevæget sig uden for den vante opfattelse af, hvad fotografiet er og eksperimenteret med fotografiets stoflighed i form af fotografi trykt på stof og broderede tekstværker af noget hun kalder umulige fotografier, hvor broderede ord tager pladsen fra det fotografiske motiv. Der opstår en særlig intim motivverden hos beskueren i disse broderier, som kun finder sted i tankernes verden, i stedet for på fotopapiret.

Titlen på udstillingen referer til en flydende tilstand mellem det virkelige og uvirkelige, det kontrollerede og det ukontrollerede. Så lad dig rive med og blive opslugt af Astrid Kruse Jensens verden, hvor det udefinerbare defineres og virkelighedens uvirkelighed tager styringen.

Astrid Kruse Jensen “The Mountains Of Lava #2,” 2018-2019 (Archival fiber print).

Astrid Kruse Jensen “The Mountains Of Lava #2,” 2018-2019 (Archival fiber print).

Astrid Kruse Jensen (f. 1975, Aarhus) har studeret på Gerrit Rietveld Academie i Holland og Glasgow School of Art. Hun er blevet nomineret til flere priser, bl.a. Deutsche Börse Preis i 2014. I 2017 modtog hun Anne Marie Telmányis ærespris for kvindelige kunstnere og i 2008 modtog hun legat fra Niels Wessel Bagges Kunstfond. Astrid Kruse Jensen har haft soloudstilling i Danmark, Sverige, Frankrig, Tyskland, Holland, Island, Indien og flere gruppeudstillinger i Europa, USA, Canada, Rusland og Kina. Astrid Kruse Jensens værker er i flere private og offentlige samlinger, herunder George Eastman House, ARoS Aarhus Kunstmuseum, Det Nationale fotomuseum, Danmark, Museet for Fotokunst, Manchester City Gallery, Vestsjællands Kunstmuseum, Artotheque de Caen, John Kobal Foundation og Statens Kunstfond.

Udstillingsperiode: D. 26. april – 1. juni, 2019.
Åbningstider: Tirsdag-fredag: kl. 11-18. Lørdag: kl. 11-16.