0
0
Back to All Events

ARTURO HERRERA


  • BORCHs Butik, København Bredgade 22 København, 1260 Denmark (map)
 Arturo Herrera,  Four Dancers  (2014), fotogravure - edition på 24.

Arturo Herrera, Four Dancers (2014), fotogravure - edition på 24.

BORCHs Butik viser Arturo Herreras bevægende serie Dance og enkelttryk Four Dancers, der begge er fra Herreras ophold hos Niels Borch Jensen Værksted for Kobbertryk i 2014.

 Dance og Four Dancers er begge en stor hyldest til dansen som kunstart og til den verdenskendte russisk-franske fotograf Serge Lido (1906-84), der var eminent til at indfange netop dansens smukke og stærke udtryk. Herrera tager udgangspunkt i Serge Lidos bog Dance fra 1947, og har udvalgt 10 af bogens sort/hvide fotos af moderne og klassisk ballet til sine serier af tryk. Herrera har på fotoet placeret forskellige fundne objekter fra værkstedet, som snore og metalspiraler, og placeret dem oven på fotoet, sådan at det færdige tryk er blevet til en grafisk collage, der forener dansere og dansende objekter.

Herrera har arbejdet med collagen som kunstform, siden han som ung kunster i New York i slut 80’erne begyndte at arbejde med papir og illustrerede brugte bøger; et materiale, der var både tilgængeligt og billigt for en ung kunstner. Ved at opdele, sammensætte og farve udklippene, og derefter omgruppere dem skabte Herrera en helt ny klang og sammenhæng i de færdige værker. Dialogen mellem den rationelle og abstrakte fortælling i collagen fascinerer stadig Herrera ogcollagen udgør stadig en væsentlig del af hans arbejder i dag.

Arturo Herrera blev født i 1959 i Caracas, Venezuela. Han er uddannet fra University of Illinois, Chicago, og bor og arbejder i Berlin. Herrera har haft soloudstillinger i både Amerika og Europa bla. UCLA Hammer Museum, Los Angeles; Whitney Museum of Art, New York; P.S.1. Contemporary Art Center, New York. Herreras værker er også at finde i samlingerne på Tate Modern, London; MoMA, New York; Whitney Museum of American Art, New York; Boston Museum of Art, Boston; og Centro Galego de Arte Contemporanea, Santiago de Compostela. I august 2016 har han udsmykket en husgavl i Holbæk, Danmark i forbindelse med Holbæk Art.  

 Dance serien består af 9 fotogravures. Four Dancers er ét originalt tryk. Alle trykkene er lavet i et oplag på 24.

Fernisering: 16. september, kl. 17-19.