0
0
Back to All Events

ARKO DATTO "PIK-NIK"


  • Galleri Image, Aarhus Vestergade 29 Aarhus, 8000 Denmark (map)
Værk fra serien PIK-NIK af Arko Datto.

Værk fra serien PIK-NIK af Arko Datto.

Pressemeddelelse, april 2019

I det østlige Indien er det alt andet end simpelt at tage på picnic. I et land hvor de flygtige måneder fra december til februar tillader den eneste mulighed for at ”nyde” den ellers uudholdelige tropiske sol, er picnicen et vintertidsfordriv, der tages meget meget seriøst.

Busser lejes og kokke hyres når grupper af familie, venner, naboer og kollegaer rejser langvejs fra for at gøre krav på det perfekte sted at tage på picnic, helst nær de utallige floder der krydser landskabet fra Ganges nedad mod Rupnarayan, Icchmamati og de mange andre tidevandsfloder nær Sundarbans-området. Madlavning i det fri bliver taget til et helt nyt niveau, når kar fyldt med friskslagtet kylling, sække med grøntsager og et arsenal af gryder, pander og gascylindre bliver slæbt afsted.

Den mest iøjnefaldende detalje er dog mest af alt de ekstravagante højtalere, som kommer med næsten hver picnicgruppe. Transporteret i egne håndtrukne vogne eller pick-up biler, medbringes separate generatorer for at pumpe elektricitet i den frie natur. Sange fra nylige senegalesiske og hinduistiske succesfilm skrues op på fuldt drøn. Når fordrukne mænd i alle aldre har fået for meget whisky og rom slås de og danser til de segner, mens koner, kærester og børn ser på.

PIK-NIK af Arko Datto med fotografier og videoværker lavet mellem 2014 og 2019 ser nærmere på disse årlige picnics som fænomen, deres kulturelle betydning og de miljømæssige aftryk, som efterlades på naturen efter hver begivenhed. Udstillingen er kurateret af Peggy Sue Amison.

Arko Datto (f. 1986) bor og arbejder i Calcutta, Indien. I hans fotografiske virke arbejder han i rollen som observatør og kommentator af kritiske problematikker. Han er uddannet pressefotograf fra Journalisthøjskolen i Aarhus, og har kandidatgrader i Matematik og Teoretisk Fysisk. Han har udgivet to bøger, "PIK-NIK" og "Will My Mannequin Be Home When I Return" og hans værker har været udgivet i lang række publikationer, heriblandt TIME, The Washington Post, Al Jazera, og National Geographic. Arko Datto er medlem af NOOR Agency og er ræpresenteret af East Wing, Doha.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond.

Fernisering: Fredag d. 3. maj, kl. 16-18 (kunsteren vil være til stede).
Artist talk: Lørdag d. 4. maj vil Arko Datto holde en artist talk i Galleri Image.
Udstillingsperiode: 3. maj - 23. juni 2019.
Åbningstider: Tirsdag-søndag: kl. 13-17.